Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Wat troost in de coronacrisis? Tv-programma 'Op Adem' zoekt antwoorden

Om de dag af te sluiten en even op adem te komen ontvangt Jacobine Geel de komende weken iedere avond een gast in het protestantse kerkje van Nederhorst den Berg: ‘In deze uitzonderlijke tijd worden we in ons dagelijks doen en laten beheerst door wat het coronavirus teweeg brengt. Maar wat inspireert, troost en bemoedigt ons daarbij? In Op Adem vraag ik mijn gasten naar hún verhaal hierbij’.

De eerste gast, op maandag 23 maart, is ds. René de Reuver. Ook voor hem persoonlijk komt het coronavirus heel dichtbij. Wat houdt hem op de been?

Andere gasten zijn:  Manuela Kalsky, Jaap Smit, Bright Richards, Bastiaan Ragas, Johannes Leertouwer, ds. Ad van Nieuwpoort, Cocky Drost en Jos Wienen. 

Zo voelt dominee Ad van Nieuwpoort zich in deze onzekere tijd als Jona in de walvis. Het hele bestaan moet gereset worden. En burgemeester Jos Wienen is onder de indruk van de veerkracht die hij ziet in zijn stad Haarlem. Maar hij houdt zijn hart vast voor het moment dat het veertje lam wordt…

Het programma 'Op Adem' is een initiatief van de KRO-NCRV in samenwerking met de Protestantse Kerk. Het wordt dagelijks rond middernacht uitgezonden op NPO2. Van de uitzendingen komen ook podcasts beschikbaar op petrus.protestantsekerk.nl