Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Vredesweek: Vrede Verbindt

Vrede is voor de meeste Nederlanders een vanzelfsprekendheid. Dit geldt lang niet overal ter wereld. Met de Vredesweek roept PAX op om hierbij stil te staan.

In 2015 vindt de vredesweek plaats van 19 tot en met 27 september. Meer dan 70 lokale initiatieven, waaronder kerken, zijn als Ambassade van Vrede aangesloten bij PAX en organiseren honderden verschillende activiteiten in hun buurt.

Motto Vredesweek 2015 'Vrede verbindt'

Dit jaar heeft de Vredesweek als motto 'Vrede verbindt'. Daarmee roept PAX op tot ontmoeting en verbinding en zet zij moedige bruggenbouwers, zowel in Nederland als in conflictgebieden, in de schijnwerpers.
>Lees meer over de Vredesweek 

Walk of Peace

Als begin van de Vredesweek wordt op zondag 20 september in Den Haag een Vredeswandeling gehouden onder het motto 'Vrede verbindt'. De wandeling begint om 13:00 bij Station Hollands Spoor.
>Lees meer over kosten en aanmelden Walk of Peace

Liturgiekrant 'Vrede verbindt'

Elk jaar geeft PAX een liturgiekrant uit voor gemeenten die op de eerste zondag van de Vredesweek een speciale vredesdienst willen houden.  In deze liturgiekrant is het bijbelverhaal van de Wijngaard van Naboth (1 Kon 21) opgenomen als een rollenspel, en biedt ds. Klaas Touwen een exegese van Marcus 9 met als titel 'Gebrokenheid verbindt'. 

Bruggenbouwers

Ook zijn er gebeden gemaakt voor deze vredeszondag, en heeft Marcel Zagers voor deze zondag een speciaal lied geschreven: 'Dat het vele mag bestaan'.  Daarnaast is een interview opgenomen met twee enthousiaste bruggenbouwers: Enis Odaci (islamdeskundige en moslim) en Herman Koetsveld (christen en predikant).
>Download de liturgiekrant 'Vrede verbindt'