Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Vraag de brochure bloemschikken Veertigdagentijd en Pasen 2021 gratis aan

De bloemschiksuggestie in de brochure ‘Liturgisch bloemschikken voor de Veertigdagentijd en Pasen 2021’ is geïnspireerd op het thema van de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie - ‘Ik ben er voor jou’. Vanwege corona is bij het ontwerpen van de bloemschikking rekening gehouden met een aantal praktische zaken. De schikking is bijvoorbeeld alleen te maken en de materialen zijn makkelijk verkrijgbaar. Ook is een thuisvariant in de brochure opgenomen. Vraag de brochure nu gratis aan!

Elke zondag van de Veertigdagentijd staat er een ander werk van barmhartigheid centraal. De bloemschiksuggesties voor de zondagen sluiten daarop aan. Daarnaast is er een bloemschiksuggestie voor Aswoensdag, Biddag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen.

Thuisschikking

Vanwege corona is bij het ontwerpen van de bloemschikking rekening gehouden met een aantal praktische zaken. Zo is de schikking alleen te maken en zijn de materialen makkelijk verkrijgbaar. De schikking is daarmee wat eenvoudiger dan voorgaande jaren.  

Tekst gaat verder onder foto

Voorbeeld van de thuisschikking

Ook is een thuisvariant van de schikking in de brochure opgenomen. Mocht het zo zijn dat de coronamaatregelen nog actueel zijn, dan kunnen gemeenteleden daarmee thuis een schikking maken, om ook op die manier liturgisch verbonden te zijn met elkaar en met de wereld om hen heen. Misschien is het zelfs een leuk idee om mensen die dat willen thuis een pakketje te brengen met de basisbenodigdheden en de beschrijving per zondag? Een mooi moment om met elkaar in verbinding te zijn!

Vraag de brochure gratis aan

Vul in het onderstaande formulier uw emailadres in en ontvangt de brochure gratis in uw mailbox.