Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Volg een workshop Actie Kerkbalans en verbeter de resultaten van Actie Kerkbalans in uw gemeente

In augustus en september biedt team fondsenwerving van de dienstenorganisatie op diverse plaatsen workshops ‘Actie Kerkbalans’ aan. De fondsenwervers willen graag hun kennis en capaciteit beschikbaar stellen aan gemeenten en hen actief ondersteunen in de uitvoering van Actie Kerkbalans. De workshops zijn bedoeld voor kerkrentmeesters en andere betrokkenen bij Actie Kerkbalans.

Kerkbalans+

De afgelopen jaren is door team fondsenwerving in een aantal gemeenten geëxperimenteerd met andere vormen van ondersteuning bij de Actie Kerkbalans. Dat leidde tot goede resultaten. Kern van deze ondersteuning is dat de fondsenwervers van de dienstenorganisatie hun kennis en capaciteit beschikbaar stellen en gemeenten actief ondersteunen in de uitvoering van Kerkbalans. Dit aanvullende aanbod wordt Kerkbalans+ genoemd.

Wat gebeurt er in de workshop kerkbalans?

In de workshop delen de fondsenwervers hoe ze tegen de uitvoering van Actie Kerkbalans aankijken. Wat de kracht is en wat goed gaat. En waar ze kansen zien om dingen te verbeteren en de inkomsten te verhogen. Ook leggen ze uit hoe het aanvullende aanbod - Kerkbalans+ - in elkaar zit en hoe uw gemeente daar gebruik van kunt maken. Er is volop gelegenheid om met hen en elkaar hierover in gesprek te gaan.  

Wat levert de workshop kerkbalans op?

Aan het eind van de avond gaan de deelnemers naar huis met inspiratie en een aantal concrete verbeterpunten voor de uitvoering van Actie Kerkbalans. Ook kunnen deelnemers na het volgen van de workshop gebruikmaken van het aanvullende aanbod van Kerkbalans+ (deelname aan de workshop is hiervoor een vereiste). 

Praktische informatie en aanmelden

De workshops starten om 18 uur met een maaltijd. De workshops beginnen rond 19 uur en eindigen rond 21.30 uur. Per gemeente kunnen er twee deelnemers komen. Deelname is gratis, maar meldt u wel even aan. Kijk hier voor de locaties bij u in de buurt. Er zijn per locatie 12 tot 16 plekken beschikbaar.

Graag ontvang ik voortaan ook:

Vul uw adresgegevens in als u een gratis abonnement op het magazine wilt:

Foto: Campagnebeeld Actie Kerkbalans. Fotograaf: Michael Terlouw.