Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Uit welke liedbundel zingt u het liefste? Laat het weten!

“Zingen is twee keer bidden” is een veelgehoorde uitspraak. Veel protestanten houden van zingen. Er is binnen de Protestantse Kerk dan ook een grote verscheidenheid aan liedbundels beschikbaar. Van psalmen tot Hemelhoog, van Johannes de Heer tot het nieuwe Liedboek.

Uit welke liedbundel zingt u het liefste? Wat zijn uw favoriete liederen? Wat is uw favoriete bijbelvertaling? Uw favoriete bijbelverhaal? Laat het weten door mee te doen aan deze peiling onder leden van de Protestantse Kerk. Het is een korte vragenlijst van maximaal acht vragen.

Dit onderzoek is op 23 oktober 2018 gesloten.

Achtergrond bij deze peiling

In mei 2013 heeft de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland Liedboek - Zingen en bidden in huis en kerk voor vijf jaar vrijgegeven voor beproeving door de gemeenten van de kerk. In april 2019 zal de generale synode dan definitief beslissen of Liedboek 2013 kan worden aangeboden aan de gemeenten als Psalm- en Gezangboek van de Protestantse Kerk.

Ter ondersteuning van dit agendapunt is er in de eerste week van september aan scriba’s van alle gemeenten een officiële en uitgebreide vragenlijst over het Liedboek 2013 verstuurd. Per gemeente kan één persoon deze vragenlijst invullen. Dit onderzoek loopt tot vrijdag 5 oktober.

Eerdere berichten over dit onderwerp:

Over de beproeving van Liedboek 2013:

Over het gebruik van Liedboek 2013: