Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Tweede Missionaire Ronde van start

Op 1 februari jl. ging de tweede landelijke missionaire ronde van start. Ds. Hans van Ark en drs. Nynke Dijkstra-Algra gaan de komende twee jaar één of twee keer per week het land in, op classisbezoek. Tijdens de bijeenkomsten wordt dieper ingegaan op wat in de eerste missionaire ronde is aangereikt. Het programma gaat in op eigen motivatie en geloof, en er is ruimte voor uitwisseling.

80 keer welkom

Net als vorig jaar zijn ’s middags de predikanten, kerkelijk werkers en jeugdwerkers van harte welkom. ’s Avonds gaan de deuren open voor kerkenraadsleden, missionaire werkgroepen en andere belangstellenden. Vorig jaar werden alle 80 classes van de Protestantse Kerk in een periode van negen maanden bezocht, nu wordt er wat meer tijd voor uitgetrokken. De eerste bijeenkomst was in Doetinchem, de laatste zal op 4 december 2012 in Nijkerk zijn.

Materiaal

Er gaat heel wat materiaal mee op de missionaire ronde. Vorig jaar werd er nog een bestelbusje gehuurd om de mappen en boekjes met 30 missionaire modellen te kunnen vervoeren. Voor dit jaar is een heuse aanhangwagen aangeschaft. Daarin worden per keer een paar honderd ‘hart en zielpakketten’ vervoerd. Die krijgen de bezoekers aan de ronde namelijk gratis uitgedeeld. In een feestelijke doos zit onder meer een exemplaar van een boekje met 10 moeilijke vragen over geloof en hun mogelijk antwoorden, en vier exemplaren van het boekje ’10 keer over geloof en kerk’. Om uit te delen.

Kijk voor actuele data, tijden en locaties op www.pkn.nl/missionair