Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Tsunami en aardbevingen Indonesië zorgen voor veel slachtoffers

Een tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi heeft zeker 400 mensen het leven gekost. Het rampencentrum verwacht dat het dodental de komende dagen verder zal stijgen tot misschien wel 5000.

Twee grote steden en verschillende dorpen werden vrijdag door een tsunami getroffen. Vandaag was bij daglicht de verwoesting langs de kustlijn pas goed te zien. Duizenden gebouwen zijn ingestort en onder het puin wordt gezocht naar slachtoffers.

Veel slachtoffers

In de stad Palu, met zeker 350.000 inwoners, was een strandfestival aan de gang, toen de aardbeving plaatsvond. Een tsunami met een golf van 2 meter hoog raasde over het land. Vorige maand werd het Indonesische eiland Lombok meerdere keren getroffen door aardbevingen. Zeker 460 mensen kwamen daarbij om het leven.

Kerk in Actie biedt hulp aan slachtoffers

Lokale partners van Kerk in Actie zijn bezig om eerste hulp te verlenen. Samen met de Indonesische overheid brengen ze de situatie in kaart en proberen ze de communicatie op gang te brengen. Er is nu al een grote behoefte aan voedsel, drinkwater, schuilplaatsen en medische ondersteuning.

Help ook mee
Kom ook in actie en help de slachtoffers in Indonesië. Maak uw bijdrage over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie, o.v.v. het projectnummer 'Noodhulp Sulawesi' of doneer online. Hartelijk dank!