Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Troostende woorden in tijden van rouw en verdriet

Het is niet eenvoudig om de juiste woorden te vinden bij de dood. Terwijl een mooi gedicht, gebed of tekst bij iemands overlijden juist heel troostend kan zijn. De volgende boekjes bieden troostende teksten in situaties van rouw en verdriet.

Troostende gebeden, teksten en gedichten

Boekjes om weg te geven of te gebruiken in het pastoraat.

Ik bewaar je
Boekje met woorden van troost voor wie een dierbare moet missen. Waarin onder meer aandacht voor omgaan met verlies en de mogelijke rol van de kerk. Met passende teksten, gebeden en afbeeldingen, en verwijzingen naar literatuur en websites over rouwverwerking. Zeer geschikt om tijdens de laatste zondag van het kerkelijk jaar (gedachteniszondag) mee te geven aan de nabestaanden die speciaal voor de kerkdienst worden uitgenodigd.
Prijs €4,95 (vanaf 25 stuks is de prijs €2,95)
Bestel in de webwinkel

Omslag Troost

Troost
Het boekje
Troost reikt teksten van troost aan. Met citaten uit de Bijbel, gebeden, en gedicht- en liedteksten is het een boekje vol troost, een steuntje in de rug. Om zelf te lezen of weg te geven. 
Prijs €3,95 (vanaf 10 stuks is de prijs €2,95)
Bestel in de webwinkel

Rituelen bij sleutelmomenten
Rituelen kunnen helpen bij het omgaan met verdriet en rouw: een foto van de overledene in een speciaal hoekje van de kamer, het branden van een kaars ... Het boekje Rituelen bij sleutelmomenten zet tien ‘sleutelmomenten’ op een rij, van geboorte tot sterven. Het geeft daarbij bezinnende teksten en een ritueel dat u aan kunt passen aan de eigen situatie.
Prijs €2,50 
Bestel in de webwinkel