Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Toren van Nieuwerkerk

Op 19 april hield de protestantse gemeente Nieuwerkerk een Kliederkerk-viering; over de Toren van Babel. En dus... met een echte torenbeklimming.

“Om gezinnen en jongeren aan te spreken zoekt onze gemeente steeds weer naar nieuwe vormen van kerk-zijn'', vertelt Marjan Riedijk, predikant van de Zeeuwse gemeente. “Wij hebben al 25 jaar kinderclub Knots, een club van kinderen van 4 t/m 10 jaar die tweewekelijks op woensdagmiddag bij elkaar komt. Sinds dit jaar is het kinderclubteam gestart met Kliederkerk. Wij willen vier keer per jaar een Kliederkerk organiseren.”

“Het leuke van het concept Kliederkerk is dat jong en oud welkom is. Dus ook ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes mogen tijdens de hele viering aanwezig zijn. Dat maakt het ook zo gezellig."

Buiten de kerk

"Om de Kliederkerk bijeenkomsten ook buiten de kerk bekend te maken hebben wij geflyerd bij de twee basisscholen van het dorp: de openbare basisschool en de School met den Bijbel. Van beide scholen waren er kinderen gekomen. In totaal waren er 22 kinderen die we niet altijd om de gewone clubmiddagen zien. Ouders en opa’s en oma’s deden enthousiast mee en gingen in de keuken aan de slag met het maken van hapjes voor de high-tea."

Toren

"Tijdens deze Kliederkerk viering is onderin de toren naast de kerk het verhaal van ‘de Toren van Babel’ verteld. De kinderen mochten vervolgens onder begeleiding van hun ouders de toren zelf beklimmen. We hebben ook torens van Kaplablokken gebouwd. Daarna was het tijd voor buitenspelletjes die te maken hadden met taal en stoorzenders in de taal. De middag werd afgesloten met een gezamenlijke High Tea. Kliederkerk is voor ons een creatieve manier om kinderen de betekenis van bijbelverhalen te laten ontdekken."

> Over Kliederkerk
Samen ontdekken, vieren en eten zijn de pijlers van Kliederkerk. Kliederkerk is een landelijk concept voor vieren met alle leeftijden en is overgewaaid uit Engeland (Messy Church). Meer informatie: www.kliederkerk.nl.