Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Talent inzetten voor vluchtelingen

Hoe maak je van 37 tientjes bijna 6000 euro? De protestantse gemeente Sint-Oedenrode / Son en Breugel doet het gewoon. Voor vluchtelingen in het Midden-Oosten.

Het begon vorig jaar tijdens de Startzondag met 37 tientjes die de ZWO-commissie uitdeelde in de protestantse gemeente Sint-Oedenrode/Son en Breugel. Een paar maanden later was dit bedrag gegroeid tot 5973 euro, bestemd voor hulp aan vluchtelingen in het Midden-Oosten.

Geïnspireerd door de gelijkenis van de talenten gingen 37 mensen met een tientje aan de slag. De spelregels: ga niet collecteren of bedelen, maar bedenk een activiteit om geld in te zamelen. En richt deze activiteit niet op kerkleden, maar juist op anderen.

De deelnemers zetten hun talenten volop in. Ze organiseerden workshops, kookten en bakten, hielden lezingen, gaven technisch advies, klusten, stonden met een kraam op lokale markten en gaven concerten. Een van de kinderen regelde samen met haar docente een feestelijk blokfluitconcert waar tientallen kinderen aan meededen. De kerk zat stampvol met mensen die daar anders zelden of nooit komen.

>Foto: Dirk Strasser. Meer foto’s van de talentvolle gemeente bekijken? Lees het nieuwste nummer van Diakonia, het vakblad voor diakenen in de Protestantse Kerk.

 

Lees meer over

Het thema Startzondag - Een goed verhaal