Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Synode 10 april 2008: dr. R. de Reuver nieuwe voorzitter GRA

De generale synode heeft in haar vergadering van 10 april dr. René de Reuver benoemd tot voorzitter van de Generale Raad van Advies.

Dr. De Reuver (48) is sinds 1991 predikant in Boskoop. Hij studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en promoveerde in 2004 aan de Vrije Universiteit in Amsterdam over een theologisch onderzoek naar de ecclesiologische waarde van pluraliteit. Eerder was hij werkzaam als pastoraal medewerker in Hazerswoude en Nieuwerkerk aan de IJssel en als predikant te Sebaldeburen in combinatie met een predikantsschap voor de IZB en de HGJB voor Noord-Nederland. Hij was lid van de hervormde synode (1998-2002) en voorzitter van de classis Alphen aan den Rijn (2003-2008). Ook was hij lid van de Raad van Advies voor het Gereformeerd Belijden (2005-2007).

De Generale Raad van Advies (GRA), waarvan De Reuver sinds 2007 als lid deel uitmaakt, adviseert de generale synode over zaken die betrekking hebben op het leven en werken van de kerk en haar dienstenorganisatie. De raad adviseert ook het bestuur van de dienstenorganisatie. Dr. De Reuver volgt in deze functie dr. G.G. de Kruijf op, die op 10 april afscheid nam als voorzitter van de GRA.

 

Lees meer over

Het thema Synode