Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Sirkelslag YOUNG verbindt tieners

Wilt u tieners op een laagdrempelige manier bij uw kerk betrekken? Organiseer dan op vrijdagavond 1 februari in uw gemeente het spel Sirkelslag YOUNG. Het programma is kant-en-klaar bij JOP te bestellen. Jongeren spelen het spel in de eigen kerk of het jeugdhonk. Via een livestream en social media staat de groep in verbinding met honderden andere jeugdgroepen uit heel Nederland.

Heeft u weinig tieners in uw gemeente of is er juist een grote groep jongeren betrokken? Voor beide situaties is Sirkelslag geschikt want het spel is al met 4 deelnemers te spelen. Maar met veel jongeren kunt u meerdere groepen laten spelen. In Tiel doen de jongeren al een aantal jaren mee. Predikant Karin Spelt: “Als predikant sta je vaak wat meer op afstand van tieners dan jeugdwerkers. Sirkelslag is een mooie manier om met jongeren in contact te komen en hen beter te leren kennen. Juist dan is het goed er op zo’n avond bij te zijn.”

Verbinding

Karin ziet dat Sirkelslag verbindt: “Wanneer je als jongere naar de kerk gaat ben je vaak een uitzondering. Het is een steun te ontdekken dat duizenden andere jongeren door het hele land net als jij aan een kerkelijke activiteit meedoen. Dat geeft een gevoel van verbinding.”

Weinig voorbereidingstijd

Ook voor de jeugdwerkers is Sirkelslag YOUNG een opsteker. Karin: “Het valt niet altijd mee in het jeugdwerk. Jongeren zijn moeilijk te bereiken en soms valt de opkomst bij activiteiten tegen. Het organiseren van een avond als Sirkelslag waar vaak veel jongeren met groot enthousiasme aan meedoen, geeft een boost. En jeugdwerkers krijgen met Sirkelslag een tool in handen voor de invulling van een actieve en creatieve avond mét theologische inhoud. Het kost hen weinig voorbereidingstijd. Dat maakt de drempel laag om mee te doen.” In sommige gemeenten is Sirkelslag zelfs de start geweest van het ontstaan van een nieuwe tienergroep.

Bijbels thema

Ieder jaar heeft Sirkelslag een bijbels thema. Linda Zuidhof, projectleider van Sirkelslag. “Dit jaar is het thema ‘Een nieuw begin’. Het verhaal gaat over Jozef. Soms maak je keuzes waar je achteraf spijt van hebt, loopt je leventje niet zoals je zou willen, misschien zit je zelfs wel in de put en weet je niet hoe je eruit moet komen. Je kunt altijd opnieuw beginnen, net als Jozef in de Bijbel.”

Ook in 2019 zit er weer een diaconaal spel in het programma, waarbij jongeren geld inzamelen voor een goed doel. Sirkelslag YOUNG is daarmee ook een laagdrempelige en leuke manier om jongeren kennis te laten maken met diaconale activiteiten in uw gemeente.

Meer informatie

Sirkelslag YOUNG vindt plaats op vrijdagavond 1 februari van 19.30 tot ca 22.00 uur. Dit jaar wordt het programma gepresenteerd met een live uitzending die via internet te volgen is. Meer informatie en een aanmeldformulier vindt u op www.sirkelslag.nl/young.

Gerelateerd:

 

(foto: Laurens Oosterbroek)

Lees meer over

Het thema Jeugdwerk