Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

“Sirkelslag is één van de populairste activiteiten in ons jeugdwerkseizoen”

Op vrijdagavond 7 februari kunnen jongeren uit uw gemeente weer meedoen met Sirkelslag YOUNG, een spannend en interactief spel tussen jeugdgroepen (12-16 jaar). Samen strijden ze tegen honderden andere groepen uit heel Nederland, gewoon vanaf de eigen locatie. Via social media staan de jeugdgroepen met elkaar in contact.

Sirkelslag YOUNG brengt ieder jaar een bijbels thema op een laagdrempelige manier onder de aandacht bij jongeren. Sirkelslag is daarmee ook geschikt om jongeren die niet vaak (meer) in de kerk komen te betrekken bij activiteiten.

 

Wedstrijdelement spreekt aan

De regionale tienergroepen Hi5spirit en Young Seven uit Schagen en Geestmerambacht draaien al wat jaartjes mee met Sirkelslag. Karin Blaauw: “Sirkelslag YOUNG is een leuke activiteit om jongeren kennis te laten maken met onze tienergroepen. We organiseren gemiddeld één keer per maand een activiteit. Sirkelslag is één van de populairste activiteiten in het jeugdwerkseizoen. Daar doet eigenlijk iedereen aan mee. Jongeren nemen soms ook vrienden mee. Jongeren vinden de opdrachten verrassend en leuk en vooral het wedstrijdelement spreekt aan. Er is altijd voor ieder wat wils: de een kan goed rekenen, de ander is sterker op het creatieve vlak of kan goed oplossingen bedenken. Plezier gegarandeerd!”

Het thema van Sirkelslag YOUNG 2020 is ‘Kom in beweging’. Het verhaal van Jona loopt als rode draad door de spellen heen. De jongeren maken tijdens de avond hetzelfde mee als Jona. Het verhaal begint in het donker, in de vis. Door flashbacks ontdekken de jongeren hoe Jona daar terecht is gekomen. Met de hulp van anderen komt Jona in beweging en trekt hij naar Nineve. Daar komen de mensen ook in beweging. Het verhaal krijgt een nieuwe wending. 

Tijdens deze editie van Sirkelslag maken de jongeren ook kennis met Jong in Actie, het diaconale project van JOP, Jong Protestant en Kerk in Actie.  

Meer informatie en een aanmeldingsformulier vindt u op de website van Sirkelslag YOUNG. Inschrijven kan nog tot woensdag 5 februari a.s. om 12.00 uur. 

Ja, ik schrijf ons team in voor Sirkelslag YOUNG