Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Pasen met kliederkerk

Ga meer op reis door het paasverhaal. Met het doeboek ‘Kliederkerk Pasen. Ik ben er voor jou.’ ontdekken jong en oud samen wat Pasen betekent. Een boekje vol leuke opdrachten, spellen, puzzels en gespreksvragen. Ideaal voor (klieder)kerken, scholen en clubs om uit te delen voor Pasen.

Naast het doeboek ontwikkelde kliederkerk twee coronaproof programma’s:

 1. Een paaswandeling voor het hele gezin, die je voor je wijk kunt organiseren als (klieder)kerk of andere groep. Ontwikkeld door kliederkerk 'Doekerk Bedum'. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor ouders of opa’s en oma’s. 
 2. Een kliederkerkviering voor thuis rondom (palm)Pasen. Huishoudens creëren met dit programma thuis een kliederkerk. Een manier om in je eigen huis toch een paasviering te beleven. 

 

Doeboek kliederkerk Pasen

Het doeboek kliederkerk Pasen heeft als thema: ik ben er voor jou. Wat fijn als iemand dit tegen jou zegt. Ook in het paasverhaal komt deze boodschap steeds naar voren: God wil er voor ons zijn. Hij overwint de duisternis met het licht.

Bestel doeboek Kliederkerk Pasen

 

Het kliederkerk-doe-boek staat vol met leuke spelletjes, creatieve opdrachten en kliederige knutsels om samen het paasverhaal te beleven. Je ontdekt dat God er voor jou wilt zijn en hoe jij er voor een ander kunt zijn. Het boekje wil jong en oud helpen om samen tijd door te brengen, het verhaal te ontdekken en in gesprek te gaan met elkaar en met God. 

Tips om alles uit het doeboek te halen

 • Kijk op 28 maart om 11.30 uur op NPO2, of later via NPO start, als (klieder)kerk de Palmpasen-uitzending vanuit Maassluis. Ieder huishouden kan een gratis kliederkerk-palmzondagpakket aanvragen. Deel foto's en ervaringen met elkaar via whatsapp of tijdens de livestream van de palmpasenkerkdienst.
 • Gebruik het boekje voor een contactmoment met gezinnen die niet zo vaak in de kerk komen. Breng dit boekje langs en voeg eventueel een cadeautje toe.
 • Ideeën voor een cadeautje zijn bijvoorbeeld benodigdheden voor de activiteiten uit het boekje. Denk aan de ingrediënten om een kruidenzakje te maken. Het is leuk om iets te geven dat mensen normaalgesproken niet in huis hebben!
 • Wil je meer delen over het paasverhaal? Bij het muzikale paasevenement The Passion wordt dit jaar verschillend materiaal ontwikkeld voor kinderen, jongeren en volwassenen.
 • Deel aan jong en oud twee boekjes uit: één om zelf te houden en één om uit te delen aan iemand in je omgeving die mag weten: ik ben er voor jou!
 • Maak een whatsappgroep met alle mensen die dat willen, en deel foto’s van de opdrachten, ervaringen en eventuele vragen. In deze groep kun je ook dank- of gebedspunten delen.
 • Bedenk dagelijkse of wekelijkse challenges, zoals ‘maak vandaag een foto van de zonsopgang’, ‘deel jouw doolhof’ of ‘hoe laten jullie zien dat je er voor elkaar wilt zijn?’.
 • Ga als team zelf ook aan de slag met het boekje. Zo kun je eventuele vragen beantwoorden en je kunt je eigen ervaringen delen.
 • Heb je nog geen kliederkerk, maar ben je wel benieuwd wat het inhoudt om er één te starten? Download gratis onze mooie brochure, of neem contact met ons op via kliederkerk@protestantsekerk.nl. We komen graag langs om jou en je team te laten proeven van kliederkerk!