Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Organiseer de Paasgroetenactie 2021 coronaproof in uw gemeente 

Ook in de Veertigdagentijd 2021 organiseren de Protestantse Kerk en Kerk in Actie de Paasgroetenactie om gedetineerden een bemoedigende groet te sturen met Pasen. Juist in deze tijd kunnen gevangenen een hart onder de riem goed gebruiken. Doet uw gemeente ook (weer) mee? Lees hier hoe u de Paasgroetenactie coronaproof kunt organiseren in uw gemeente.  

Ieder jaar worden vanuit het hele land tienduizenden paaskaarten naar gevangenissen gestuurd. Zo´n paasgroet doet goed. Gevangenen realiseren zich dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie. “De vrouw die dit geschreven heeft, kent mij helemaal niet en toch krijg ik deze kaart,” was de verbaasde reactie van een vrouwelijke gedetineerde toen ze een paasgroet ontving. 

Omzien naar gevangenen

Gerry van Wijngaarden, samen met Jeannette de Groot coördinator van de actie, weet als geen ander hoe belangrijk het ontvangen van post is voor gevangenen. “Post ontvangen is voor gevangenen een van de weinige verbindingen met ‘buiten’. “Het is belangrijk dat ´buiten´ naar ´binnen´ komt, het is de verbindingslijn van de kerk van Christus. Jezus zelf gaf ons de opdracht om te zien naar gevangenen.”  

Bij de paasgroetenkaart ontvangen gedetineerden een extra kaart met postzegel om zelf naar iemand te sturen. Daar wordt altijd dankbaar gebruik van gemaakt. "Een man was zo blij met zijn kaart, hij had zijn familie nog niet kunnen bereiken en had geen geld voor een telefoonkaart. Hij had gebeden om een oplossing en de kaart voelde voor hem als gebedsverhoring". In dit korte filmpje wordt uitgelegd waar u de groet schrijft en de postzegel plakt. 

Coronaproof organiseren

De paasgroetenkaarten kunnen in sets van 10 stuks besteld worden via de webshop van KokBoekencentrum. Bij elke bestelling ontvangt u gratis 10 Nederlandse enkele kaarten voor Nederlanders in buitenlandse gevangenissen. Kaarten bestellen kan via de link op protestantsekerk.nl/paasgroetenactie

In de huidige situatie met coronamaatregelen kunnen er geen kaarten worden uitgedeeld in kerkdiensten. Via deze link een aantal tips hoe u de Paasgroetenactie coronaproof kunt organiseren in uw gemeente.

Centrale verzending

Nadat uw gemeenteleden de groeten op de kaarten hebben geschreven, kunt u ze inzamelen en in een verzamelenvelop opsturen naar het dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Utrecht. De kaarten worden daar gesorteerd en verdeeld over gevangenissen en tbs-klinieken in Nederland en in het buitenland. De verzending naar de penitentiaire inrichtingen komt voor rekening van de Protestantse Kerk. De paasgroetenkaarten kunnen tot uiterlijk 6 maart 2021 naar dit adres worden gestuurd. 

Vragen

Heeft u vragen over de Paasgroetenactie? Alle informatie is te vinden op protestantsekerk.nl/paasgroetenactie. Kijk eerst bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl of bel 030-8801880.