Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Op zoek naar een kerstverhaal of kerstgedicht? Bestel de verhalenbundel ‘Volg de sterren’

UPDATE 12 december 2019: Dit boek is helaas uitverkocht.

In de bundel ‘Volg de sterren’ staan korte kerstverhalen, gedichten en gebeden die geschikt zijn om voor te lezen bij een buurtmaaltijd, een viering met ouderen of een bijeenkomst met kinderen. Deze teksten zijn speciaal voor dit boek nieuw geschreven.

In het boek staan dertien verhalen voor volwassenen en acht voor kinderen. Het zijn verhalen die raken en stof tot nadenken geven. In het titelverhaal bijvoorbeeld volgt Krijn de sterren die een kleine jongen op de stoep tekent, en hij beleeft daardoor een onvergetelijke Kerst. 

Of het verhaal geschreven door Astrid Damstra over de Syrische Hawa die met haar ouders en broertje naar Nederland is gevlucht.

Hawa vertelde over haar reis naar Nederland. Een onmenselijk enge reis, zonder zekerheid, met de moed der wanhoop. En nu zat ze hier. En daar dankte ze God voor. Ook al wist ze niet hoe het verder zou gaan in haar leven. Waar ze zou wonen. Of ze welkom zou blijven op de plek waar ze was. Net zulke problemen als Jozef, Maria en Jezus eigenlijk. En ook al wist ze niet zeker wat ze precies geloofde, het verhaal van de geboorte van Jezus begreep ze.” 

De verhalen zijn geschikt om (voor) te lezen in de context van kerk, school en gezin. Ze verschillen in lengte en duren twee tot vijf minuten om voor te lezen. 

Andere auteurs zijn onder meer ds. Nynke Dijkstra-Algra, ds. Hette Domburg, ds. Jantine Heuvelink, Erik Idema, ds. Jantine van Iersel-Veenhof, Nelleke Plomp, ds. Irma Pijpers-Hoogendoorn en ds. Rob Visser.