Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Nodig de dorpskerkambassadeur uit!

De dorpskerkambassadeurs reizen het hele land door. Ze komen bij kerkenraden en gemeenteavonden, maar ook bij symposia van diverse organisaties. Er zijn plannen voor regionale dorpskerkendagen die aansluiten op de vragen en verhalen die leven in dorpskerken. Nodig de dorpskerkambassadeur uit uw regio uit voor uw ringbijeenkomst.

Waardering voor het werk van de dorpskerk

De dorpskerkambassadeurs denken mee met wie zich betrokken voelt bij kerk en dorp, of bij dorp en kerk. Betsy Nobel (op foto in het midden) is nu een half jaar aan de slag als dorpskerkambassadeur voor midden-Nederland. Als beginnend dorpskerkambassadeur kreeg ze de opmerking dat ze wel van reizen moet houden. Ze maakte in het afgelopen half jaar al heel wat kilometers. “Maar als ik dan door het donker, slingerend over landweggetjes, ineens een kerk zie waar het licht brandt, dan ben ik die reis al snel vergeten en zie ik uit naar de reis die we samen gaan maken.’.

Betsy Nobel vindt het heerlijk om namens de dorpskerkenbeweging beweging te brengen in het denken en doen van mensen die zich zo trouw verbinden aan de kerk. Betsy: “Als ik als dorpskerkambassadeur een bijeenkomst verzorg, dan hoop ik vooral dat de mensen die zijn gekomen het gevoel krijgen dat zij ertoe doen. Dat er waardering is voor al het werk dat zij verzetten in de kerk en in hun dorp. Dat het niet voor niets is en vooral ook dat het niet niets is. ‘Eigenlijk doen we best heel veel’, is een veelgehoorde opmerking als we daar met liefde en aandacht naar gekeken hebben. En als we dan samen alles wat gebeurt in een breder perspectief plaatsen, namelijk met de blik op het dorp waarin we leven, dan zie ik dat mensen daar nieuwe energie van krijgen. Méér doen is lang niet altijd nodig, maar het net even anders doen, door je te verbinden met andere mensen uit het dorp, geeft nieuwe kansen en blije gezichten.”

Ze hoopt dat ze iets teweeg heeft gebracht met haar bezoek. “Na de bijeenkomst gaan ook de deelnemers weer naar huis. Zij rijden over dezelfde weg als toen ze heen reden, maar stiekem hoop ik dat ze, ook al is het donker, hun dorp nu met andere ogen zien.”

Contactgegevens dorpskerkambassadeurs