Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Nieuw: Actie Kerkbalans via kerkapp

Start-up Donkey Mobile lanceert deze maand in haar apps de mogelijkheid om bij te dragen aan de Actie Kerkbalans. Daarvoor is nauw samengewerkt met de Protestantse Kerk. Donkey Mobile oprichter Henrik Wienen: “Nu het einde van de acceptgiro is aangekondigd en de voorbereidingen voor Actie Kerkbalans zijn begonnen, zijn we extra dankbaar dat deze toevoeging aan onze app nu mogelijk wordt.”

Koppeling aan LRP

Door de nauwe samenwerking tussen Protestantse Kerk en Donkey Mobile is het ook mogelijk om bijdragen die via de app worden gedaan te koppelen aan de bestaande administratie in LRP. Ook voor andere inzamelingsacties van gemeenten is er ondersteuning in de apps van Donkey Mobile.

De gemeente aanwezig op smartphone

Drie geleden sloot Donkey Mobile een samenwerkingsverband met de Protestantse Kerk in Nederland. Jurjen de Groot, directeur dienstenorganisatie: “Als dienstenorganisatie willen we plaatselijke gemeenten helpen om zo goed mogelijk te communiceren met leden. Wij zagen al langer de noodzaak voor een plaatselijke gemeente om op een goede manier aanwezig te zijn op de smartphone. Met het product van Donkey Mobile hebben we een partner die ons in staat stelt kerken te helpen zonder zelf ontwikkelaars in dienst te nemen.” 

Ook voor de ontwikkeling van deze nieuwe functie in de app is er nauw samengewerkt tussen de Protestantse Kerk en Donkey Mobile. Henrik Wienen: “Nu het einde van de acceptgiro is aangekondigd kon deze timing niet beter. Veel gemeenten zijn al bezig met de voorbereidingen van Actie Kerkbalans 2022. We zijn blij dat we een terugkerend geven aan onze apps hebben toegevoegd, maar dankzij de goede samenwerking met de Protestantse Kerk ook aansluiten bij de kracht van de bestaande manier van werken.”

Over Donkey Mobile

Donkey Mobile heeft als missie om kerken aanwezig te laten zijn op het meest gebruikte communicatiemiddel van vandaag: de smartphone. De aanpak is uniek: met een team van vakmensen die jarenlange ervaring heeft met het bouwen van succesvolle apps voor grote bedrijven als ING, Coolblue en Omoda. Inmiddels zijn er 160 kerkelijke gemeentes van een verscheidenheid aan denominaties met een eigen app via Donkey Mobile. Zij gebruiken deze app om beter te kunnen communiceren, inspireren, organiseren en collecteren.  

Actie Kerk Balans via de kerkapp? Lees meer