Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Neem jongeren mee in het Paasverhaal tijdens de PaasChallenge

Hoe bereikt u jongeren met het Paasverhaal? Door mee te doen aan de PaasChallenge worden jongeren zelf onderdeel van dit verhaal. Tijdens een spannend spel in de nacht van Pasen verplaatsen ze zich in één van de volgelingen van Jezus. Welke keuzes maken ze? En waarom?

De PaasChallenge wordt in 2019 voor de tweede keer georganiseerd door JOP, Jong Protestant. Jongeren leven zich deze nacht in in wat Jezus heeft meegemaakt in zijn laatste dagen op aarde. Ze spelen escaperoom-achtige spellen als discipel van Jezus en krijgen te maken met achtervolgingen en nachtelijke gesprekken. Ze ontdekken als groep hoe Jezus met Pasen de wereld heeft veranderd. Kortom: een programma mét inhoud om als jeugdgroep samen toe te leven naar Pasen. En ... goed voor de teambuilding van de tieners in uw gemeente.

De jeugdgroep van de Ontmoetingskerk in Heerhugowaard deed vorig jaar mee aan de PaasChallenge en staat ook in 2019 weer op de deelnemerslijst. Jeugdleidster Esther Stapel vertelt: “Het was een pittige nacht voor de jongeren waarin ze te maken kregen met spannende opdrachten en nachtelijke bezoeken bij een paar mensen thuis (deze opdracht zit er dit jaar niet in, red). De nacht eindigde met een mooie ontknoping bij zonsopgang op Paasmorgen. Ik vond het bijzonder dat de jongeren zich zo bleven inzetten, die hele nacht.” Lees het verhaal van de jeugdgroep uit Heerhugowaard.

Praktisch:

  • Het thema van de PaasChallenge 2019 is ‘Winnen of verliezen?’
  • U kunt kiezen uit de PaasChallenge LARGE (hele nacht) of de PaasChallenge SMALL (korte versie van één uur).
  • Optioneel kunt u kiezen voor deelname aan een 40 dagen Challenge vooraf of een 50 dagen Challenge voor de periode tussen Pasen en Pinksteren.
  • In 2019 heeft de PaasChallenge uiteraard weer een andere verhaallijn en andere spellen dan vorig jaar.
  • Aanmelden kan t/m donderdag 14 maart a.s. op jop.nl/paaschallenge.

Lees meer over

Het thema Veertigdagentijd & Pasen