Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Legofolder in de prijzen

Hervormde Gemeente De Rank wint 1e prijs Kerkbalansfolder.

De werkgroep Kerkbalans van de gemeente uit Staphorst-Rouveen heeft met haar folder de eerste prijs in de wedstrijd voor de beste Kerkbalansfolder gewonnen. Uit de tachtig inzendingen koos de jury drie winnaars. Behalve De Rank uit Staphorst-Rouveen vielien de Rooms-Katholieke parochie Heilige Geest uit Rijen, Hulten en Molenschot en de Protestantse Gemeente Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk in de prijzen. De winnende gemeenten ontvangen respectievelijk € 2.000, € 1.000 en € 500 om te investeren in aansprekende manieren van geldwerving.

De Rank koos als thema "Draag uw steentje bij" en maakte een folder met legostenen en poppetjes. ‘Er is slim gebruik gemaakt van een bekend en sympathiek merk om de aandacht te trekken voor de kerk,’aldus de jury.

Investeren loont

De gemeente De Rank heeft enkele jaren geleden een werkgroep Kerkbalans ingesteld die veel ruimte krijgt om creatief en communicatief aantrekkelijk materiaal te maken. En met resultaat want de inkomsten zijn sindsdien gestegen.

Met de folderwedstrijd wil Actie Kerkbalans plaatselijke gemeenten uitdagen om het jaarlijkse giftverzoek aan de leden creatief en enthousiasmerend uit te voeren. De landelijke actie ging in januari van start met de geslaagde recordpoging ‘klokken luiden’ in Utrecht. Ook op andere plaatsen werd de kerkklokken geluid om de start van de jaarlijkse geldwervingsactie kracht bij te zetten.

> Inspiratie nodig voor plaatselijke geldwerving in uw gemeente? Op www.kerkbalans.nl zijn de 15 genomineerde folders te bekijken.

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. De drie kerkgenootschappen doen jaarlijks in de tweede helft van januari een beroep op de leden van hun geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage voor hun eigen plaatselijke kerk.

Foto: Voorzitter van de kerkrentmeesters van De Rank, Alwin Compagner ontvangt de prijs uit handen van de juryvoorzitter Ineke van der Ouderaa.