Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Koningin Máxima spreekt waardering uit voor het initiatief #Nietalleen

Vanochtend heeft Koningin Máxima gebeld met Jurjen de Groot, directeur van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk en van Kerk in Actie. Ze sprak met hem over het initiatief #Nietalleen. Dit platform is opgezet door diverse kerkgenootschappen en christelijke organisaties. Aan het telefoongesprek nam ook één van de vrijwilligers deel die bij dit initiatief betrokken is.

Met #Nietalleen verbinden kerkgenootschappen en christelijke organisatie de talloze lokale en kerkelijke hulpinitiatieven die door de coronacrisis zijn ontstaan op een efficiënte manier aan vragen van mensen die hulp nodig hebben. Het platform helpt iedereen die hulp nodig heeft. 

Zo vertelde de vrijwilliger die aan het gesprek deelnam dat er een man die blaaskanker heeft naar de hulplijn belde. Door zijn ziekte durft hij nu niet naar buiten. Hij kan daardoor geen voedsel kopen. Bovendien heeft hij ook niet voldoende geld om dit op een andere manier op te lossen. Door #Nietalleen is er een whatsappgroep ontstaan van mensen die iedere dag een maaltijd bij hem brengen 

Koningin Máxima bedankte alle vrijwilligers die handen en voeten geven aan de roeping van de kerk. Ook is ze onder de indruk van het ondernemerschap van de initiatiefnemers die dit platform in zo’n korte tijd hebben opgericht. 

Koningin Máxima liet aan Jurjen de Groot weten dat zij dit initiatief zeer waardeert en dat ze hoopt dat het platform ook na de coronacrisis blijft bestaan, omdat er zoveel mensen door geholpen worden die anders niet geholpen zouden worden. 

Zie ook:

Beeld: © RVD - Martijn Beekman