Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Kliederkerk Nederland groeit snel

Jong en oud samen vierend, etend en ontdekkend aan de slag met geloofsthema’s. Het gebeurt op steeds meer plekken in Nederland, van Gaastmeer tot Drunen en van Amsterdam tot Barneveld.

Sinds de lancering in het najaar van 2014, zijn al bijna 20 Kliederkerken gestart. Initiatiefnemers zijn predikanten, kerkelijk werkers en vrijwilligers uit verschillende kerken.

Ontdekken

Kliederkerk wil voor kinderen en de mensen om hen heen – ook als zij weinig of niets met de kerk hebben – een plek zijn om samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbel en geloof te ontdekken. Deze nieuwe vorm van kerk-zijn bestaat uit de elementen samen ontdekken, samen vieren en samen eten. “Mijn dochter en kleindochter – die niet kerkelijk zijn – vonden het heel bijzonder. We hadden één probleem, mijn kleindochter wilde niet weg!” aldus een bezoeker van een plaatselijke Kliederkerk.

Iedere Kliederkerk maakt deel uit van het netwerk van Kliederkerk Nederland. Wie een Kliederkerk wil starten, hoeft dit dus niet alleen te doen. Via de website www.kliederkerk.nl is een handleiding te downloaden en kan de nieuwe Kliederkerk worden aangemeld. Na aanmelding wordt het gratis startpakket toegestuurd met daarin onder anderen deel 2 van de handleiding.

'Goede buren'

Bij het startzondagthema ‘Goede buren’ is kant-en-klaar materiaal gemaakt om een eerste Kliederkerk te organiseren. Dit is gratis te downloaden en bijzonder geschikt voor wie wil proberen of Kliederkerk geschikt is voor de eigen (wijk)gemeente. 

Lees meer over

Het thema Eredienst