Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Kliederkerk gaat digitaal

Kliederkerk lanceert een online magazine voor gemeenten die een creatieve en inhoudelijke viering voor kind en volwassenen willen organiseren.

Kliederkerk is een ‘programma’ voor en met kinderen, jongeren en volwassenen die samen een bijbelverhaal ontdekken, met elkaar vieren en eten. Om lokale Kliederkerken te inspireren en ondersteunen lanceert Kliederkerk Nederland een gratis digitaal magazine met programma’s, tips, ervaringsverhalen en filmpjes: www.kliederkerk.nl/magazine

Tips en ervaringen

Hoe zorg je ervoor dat mensen van alle leeftijden zich thuis voelen tijdens Kliederkerk? Wat zijn goede manieren om de juiste vrijwilligers te werven? Hoe laat ik mensen ervaren dat ze welkom zijn bij Kliederkerk? Het nieuwe magazine geeft via verhalen, tips en filmpjes antwoord op deze vragen.

Complete programma’s

Daarnaast biedt het magazine drie complete programma’s voor bijeenkomsten over de schepping, het lichaam van Christus en koning Josia. Met inspiratie voor bijpassende recepten door kookdominee Han Wilmink. Ook zijn er in het magazine ervaringsverhalen te lezen en te bekijken van onder andere Kladdertsjerke Gaastmeer en Doe-viering uit Rotterdam Spangen.

Het digitale magazine biedt inspiratie aan bestaande Kliederkerken en is daarnaast ook bestemd voor mensen die overwegen met Kliederkerk aan de slag te gaan.

> Kliederkerk is gestart in november 2014 en maakt sindsdien een explosieve groei door. Inmiddels zijn meer dan tachtig Kliederkerken gestart door heel Nederland. Kliederkerk is een de officiële partner van Messy Church (Verenigd Koninkrijk) en een initiatief van JOP, jeugdwerk van de Protestantse Kerk in Nederland.

Lees het magazine op www.kliederkerk.nl/magazine

Lees meer over

Het thema Eredienst