Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Kerstengelen op bezoek

Er fladderen in Nederland heel wat kerstengelen rond dit jaar…

Den Bosch, Bleiswijk, Nieuwerkerk a/d IJssel, Bolnes, Schoonhoven - al deze gemeenten van de Protestantse Kerk organiseren dit jaar een Kerstengelenproject. Gemeenteleden spelen in de komende adventstijd voor  kerstengel, onder de leus: 'Wees zelf een kerstengel. Zie om naar een ander.'

Kerstengelenproject: omzien naar elkaar 

Den Bosch licht het kerstengelenproject toe in een special De Engelenpost: 
 'Als gemeente van Christus hechten we er aan om een gemeenschap te zijn, die omziet naar elkaar en naar een ander. Dat is een roeping, maar ook een uitdaging. Na een tijd van individualisering - ieder voor zich - is er nu een keerpunt: we ontdekken opnieuw het nut en de zin van aandacht voor elkaar, omzien naar de medemens, compassie.'

Kerstengel gezocht... 

Het kerstengelenproject werkt als volgt: de een meldt zich aan als kerstengel, en de ander kent iemand die een kerstengel nodig heeft en weer een ander laat weten er zelf wel een te kunnen gebruiken..
Medewerkers van het kerstengelenproject bemiddelen: ze koppelen de kerstengel aan een 'begenadigde'. Ook vragen ze de mensen die een kerstengel krijgen toegewezen of zij het idee van een persoonlijke kerstengel op prijs stellen.  

Van je kerstengel 

De anonieme kerstengel gaat gedurende de komende adventstijd iemand verrassen, bijvoorbeeld door een kaartje in de bus te doen met als afzender 'Van je kerstengel'. Of door een kersttak aan de deur te hangen of een zelfgebakken cake te laten bezorgen. Kortom, met alles wat een creatieve kerstengel maar kan bedenken!

Een kerstengel blijft de hele adventstijd in functie, tot aan de Kerstnacht.

Lees meer over

Het thema Advent & Kerst