Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Kerken in actie voor Sulawesi

Vorige week werd Sulawesi hard en onverwacht getroffen door een tsunami en aardbevingen. Kerk in Actie is coördinator van de landelijke noodhulpactie en roept kerken op om in actie te komen. Doet uw gemeente ook mee?

Op dit moment zijn er op het Indonesische eiland ruim duizend doden, tienduizenden gewonden en honderdduizenden getroffenen geteld. Omdat vanuit een groot deel van het rampgebied nog geen informatie beschikbaar is, wordt verwacht dat het aantal slachtoffers uiteindelijk nog veel groter is. Scriba ds. René de Reuver: “Als Protestantse Kerk zijn we al tientallen jaren lang betrokken bij bewoners en kerken op Sulawesi. De ramp die hen treft, treft ons daarom ook. Vandaar mijn oproep aan u om zondag te bidden en te geven voor alle getroffenen van Sulawesi.”

Wat kunt u als gemeente doen?

  • Bid aanstaande zondag voor de slachtoffers op Sulawesi en zing een passend lied. Op kerkinactie.nl/sulawesi vindt u suggesties voor liederen en voor een gebed.

  • Organiseer aanstaande of volgende week zondag een (extra) collecte. Op kerkinactie.nl/sulawesi vindt u een collecteaankondiging en een filmpje.

  • Verdubbel als diaconie de opbrengst van de collecte en meld dit bij de collecteaankondiging. Dit stimuleert om meer te geven.

  • Geef vanuit de diaconie een gulle gift.

  • Moedig uw gemeenteleden aan om ook zelf in actie te komen. Op kerkinactie.nl/sulawesi staan allerlei ideeën om mee aan de slag te gaan.

Meer lezen over de actie? Op kerkinactie.nl/sulawesi  vindt u informatie, foto’s en filmmateriaal.