Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Kerk & Israël Onderweg: Jongeren aan het woord

Jongeren vertellen over hun reis naar Israël en de Palestijnse gebieden: 'Kiezen tussen mensen die vrede willen en die dat niet willen’

Zowel Israëli’s als Palestijnen willen in vrede en veiligheid wonen en leven. Maar beiden voelen zich onveilig. ‘Daarom is het niet de vraag om te kiezen tussen Israël of Palestina, maar tussen de mensen die vrede willen en degenen die dat niet willen’, concluderen jongeren die onder de vlag van de protestantse jongerenorganisatie JOP en Togetthere naar Israël en de Palestijnse gebieden reisden. Ze zagen het menselijke gezicht achter het conflict, zowel in Jeruzalem als in Bethlehem. Het verslag van hun tiendaagse trip staat in het septembernummer van Kerk & Israël Onderweg.

Interview rabbijn Shmuel Katz

Het hoofdinterview in het herfstnummer is gehouden met rabbijn Shmuel Katz van stichting Zikna, die joodse ouderen en chronisch zieken en hun families pastorale zorg biedt. De Protestantse Kerk steunt dit werk financieel. Rabbijn Katz merkt in zijn pastorale contacten dat de Tweede Wereldoorlog nog steeds slachtoffers maakt in de tweede en derde naoorlogse generatie joden. Hij en zijn medewerkers kunnen met gevoel voor deze problemen mensen begeleiden.

Nieuw jaarthema

Het septembernummer van Kerk & Israël Onderweg bevat een toelichting op het nieuwe jaarthema: ‘Mens, waar ben jij?’. Met het oog op de milieuproblematiek is de vraag hoe joden, christenen en moslims vanuit hun geloof naar de menselijke verantwoordelijkheid kijken. Rabbijn Albert Ringer opent de serie artikelen met een bijdrage over Beresjiet (Genesis) 3:9, de tekst waarin de vraag ‘Mens, waar ben jij?’ letterlijk voorkomt. 

Abonnement

Kerk & Israël Onderweg is een uitgave van de Protestantse Kerk. Klik hier voor een gratis abonnement

 

Lees meer over

Het thema Israël en Palestina