Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

JOP: Sirkelslag School

Met het online spel Sirkelslag School geven basisscholen een 'boost' aan godsdienstonderwijs.

‘Ga voor goud!’ is dit jaar het thema van Sirkelslag School. In groep 7 en 8 is het heel herkenbaar: gáán voor de winst, het hoogst haalbare.

Kimaru gaat voor goud

Wie ook voor goud gaat is Kimaru uit Nairobi. Kimaru wordt niet gehuldigd met een mooie medaille, maar toch gaat hij voor goud. Hij doet er alles aan om zijn doel te bereiken: naar school gaan. Als voorbereiding op Sirkelslag kijken de kinderen naar een ontroerende kinderfilm over het leven van Kimaru.

Mooie aanvulling bestaande materialen godsdienstonderwijs

Sentina, leerkracht van De Drieklank in Oostburg, won twee jaar geleden met haar groep uit de bovenbouw. Sentina: “Onze school doet al jaren mee met Sirkelslag. Het past goed bij de populatie van onze school. Wij vinden Sirkelslag een mooie aanvulling op bestaande materialen van godsdienstonderwijs. De kinderen zijn tijdens het spel ontzettend fanatiek en leren goed samen te werken. De opdrachten zijn leuk en gevarieerd. Wij zijn een kleine school en Sirkelslag neemt ons veel werk uit handen om op creatieve wijze vorm te geven aan godsdienstonderwijs.”

Creatieve en uitdagende opdrachten

Tijdens Sirkelslag School krijgen de kinderen creatieve en uitdagende opdrachten die verdieping geven aan de godsdienstles. Kinderen spelen tegen andere groepen uit heel Nederland. Ze leren samen te werken en elkaars talenten ontdekken en waarderen. Sirkelslag School is een perfecte manier om een boost te geven aan de godsdienstles. Het is gekoppeld aan de levensbeschouwelijke methode Kind op Maandag, maar ook prima los van die methode te gebruiken.

Sirkelslag School: eerste drie weken november

Sirkelslag School wordt gespeeld in de eerste drie weken van november vanuit het eigen klaslokaal. Nieuw dit jaar is dat leerkrachten zelf een geschikt moment kunnen kiezen om het spel te spelen.

>Meer over Sirkelslag School, kosten en aanmelding: www.sirkelslag.nl/school

Lees meer over

Het thema Jeugdwerk