Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Jongerenprijs Kerk en Wereld 2020 wordt 15 oktober uitgereikt tijdens online event

Kerk en Wereld, fonds binnen de Protestantse Kerk, looft iedere 2 jaar een prijs uit aan jongeren die op een creatieve manier hun dromen voor een betere wereld concreet maken. De prijs wordt op 15 oktober uitgereikt tijdens een online event met sprekers en muzikale optredens.

Iedere twee jaar organiseert fonds Kerk en Wereld de Jongerenprijs. Hiermee wil Kerk en Wereld jongeren stimuleren om de wereld mooier te maken met projecten op het grensvlak van geloof en samenleving. Marieke den Braber, voorzitter Kerk en Wereld: “Met de Jongerenprijs 2020 laten we zien dat we geloven in de daadkracht van jonge wereldverbeteraars. En dat niet alleen, we geven ze hiermee ook een stem en een platform om elkaar te inspireren, van elkaar te leren en elkaar te ontmoeten.” 

Online event

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen, wordt de uitreiking van de Kerk en Wereld Jongerenprijs 2020 op 15 oktober een online event met sprekers en muzikale optredens. Marieke den Braber, voorzitter Kerk en Wereld: “Tot op het laatst hebben we gezocht naar mogelijkheden om het Wereldverbeteraarsdiner te organiseren, juist omdat we veel waarde hechten aan de ontmoeting tussen jongeren en het delen van ervaringen. Maar de verscherpte maatregelen van afgelopen week dwongen ons te kiezen voor de meest veilige optie van dit moment: een online event waar alle teamleden bij kunnen zijn.”

Aanmoedigen

Een andere reden voor het organiseren van dit online event is dat Kerk en Wereld de uitreiking van de Jongerenprijs niet langer wil uitstellen. De commissie wil met de prijzen de wereldverbeteraars ook financieel aanmoedigen te (blijven) werken aan een betere wereld. Dit betekent dat de jury 15 oktober bekendmaakt welke projecten de tien prijzen van € 1.000,- ontvangen. Ook zal de hoofdprijs ter waarde van € 10.000,- worden uitgereikt.

Wereldverbeteraars

Tijdens het online event komen er diverse wereldverbeteraars aan het woord. Een van hen is Rob Timmerman, die zich als vrijwilliger ontfermt over de meest kwetsbare vluchtelingen in Europa. Idealist Lydia van Mourik geeft een muzikale bijdrage, net als Jorn en Floortje.

Kerk en Wereld

Kerk en Wereld, fonds binnen de Protestantse Kerk in Nederland,  stimuleert activiteiten op het grensvlak van geloof en samenleving. Met de Jongerenprijs wil Kerk en Wereld initiatieven steunen die zich richten op jongeren van 12-35 jaar. Ze worden uitgedaagd een groot of klein initiatief te starten dat zich richt op verbinden, christelijk geloof actualiseren en praktiseren of het initiëren van ontmoeting tussen levensbeschouwingen.

Alle inzendingen zijn te zien via jongerenprijs2020.nl. Hier worden na afloop van het online event ook de prijswinnaars bekendgemaakt.

Direct naar jongerenprijs2020.nl