Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Jazzkerkdienst met Shirma Rouse

Op 31 mei wordt in Bergen op Zoom een oecumenische jazzkerkdienst gehouden tijdens het festival Jazzboz. Met niemand minder dan zangeres Shirma Rouse! Een mooi voorbeeld van missionair kerk-zijn.

Zangeres Shirma Rouse, bekend van o.a. The Passion, The Voice of Holland en als achtergrondzangeres van Anouk, is dit jaar uitgenodigd om de dienst mede vorm te geven. Ze keert hiermee terug naar haar roots: gospel. Ze zal vanuit deze stijlen ook moderne stijlen laten horen. Zij wordt bijgestaan door de Mayday Jazzband uit Bergen op Zoom zelf.

Makkelijk scoren?

Ds. Hans van Ark, manager van Missionair Werk & Kerkgroei vindt het een fantastisch initiatief: “Je kunt natuurlijk denken, dat is makkelijk scoren om zo’n speciale kerkdienst te houden, gekoppeld aan een plaatselijk evenement. De mensen komen voor Shirma Rouse naar de kerk, maar daarna zie je ze nooit meer.  Maar, ik vind het juist een mooi voorbeeld van hoe een plaatselijke kerk kan aanhaken bij wat zich vanuit de context aandient, in dit geval bij het plaatselijke jazzfestival. Muziek is door de eeuwen heen altijd een dragende factor binnen de kerk  geweest en dan  is jazz natuurlijk wel een verrassende keuze. Ik hoop dat bezoekers bij zichzelf denken: ‘Hé, dat smaakt naar meer’ en nog eens terugkomen op een ander moment.”

Voor kerken met missionaire ambities heeft de afdeling Missionair Werk dertig Missionaire Modellen ontwikkeld. Bijvoorbeeld over de kerk ‘op de markt’, ‘in het dorp’ en in een multiculturele context. Daarnaast is het boekje 100 tips en stops beschikbaar, met eenvoudige missionaire tips, passend bij het motto van missionair werken: doe niet méér, maar doe het anders. 

www.protestantsekerkbergenopzoom.nl. De jazzkerkdienst op 31 mei begint om 12.00uur en is gratis toegankelijk. Locatie: stadskerk st. Gertrudis.