Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Jaartje Nes Ammim?

Een jaar vrijwilligerswerk in een christelijk dorp in Israël? Het kan!

Ben je 18 jaar of ouder en ga je een uitdaging niet uit de weg? Verwacht je dit jaar je school of studie af te ronden en wil je er een jaartje tussenuit?

Nes Ammim biedt een unieke gelegenheid om buitenlandervaring op te doen met werken op vrijwillige basis in een hotel en leren in een bijzondere setting: een internationaal christelijk dorp in Israël.

Dialoog en gastvrijheid

Nes Ammim betekent ‘teken van de volkeren’. Het is een Hebreeuwse uitdrukking afkomstig uit Jesaja 11 vers 10. Het dorp is toegewijd aan ontmoeting, dialoog, studeren en gastvrijheid. In het dorp woont een internationale, oecumenische christelijke gemeenschap, opgericht en ondersteund door Europese christenen en kerken. De vrijwilligers, gemotiveerd door de lessen uit het verleden en de uitdagingen in de toekomst, wonen, werken en studeren in solidariteit met een breed spectrum van mensen uit het land.

De leefgemeenschap bestaat inmiddels al meer dan vijftig jaar. Sinds 1963 hebben er duizenden vrijwilligers gewoond en gewerkt, waaronder vele jongeren. Zij kregen de kans om kennis te maken met de Israëlische samenleving en op zoek te gaan naar de wortels van hun eigen geloof.

Arabieren en Joden

In Nes Ammim ondervind je aan den lijve hoe Arabieren en Joden leven, wat ze geloven en hoe ze met elkaar omgaan. Ook kun je een actieve bijdrage leveren aan de dialoog tussen deze groepen. Naast het vrijwilligerswerk wordt een studieprogramma aangeboden met interessante studieavonden, excursies en meerdaagse seminars.

Nes Ammim daagt je uit om voorbij je eigen grenzen te kijken en te ervaren dat dingen vaak anders zijn dan je denkt. Kun jij de complexiteit van de werkelijkheid aan?

Meer informatie en solliciteren 

Bekijk voor meer informatie onze websites: www.nesammim.nl | www.nesammim.org | www.facebook.com/nes.ammim.international.

Of solliciteer direct op: www.nesammim.org/volunteering/how-to-apply/.

Bron: Nes Ammim

Lees meer over

Het thema Israël en Palestina