Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Inschrijving Kerk en Wereld Jongerenprijs 2020 gestart

Wil jij je als jongere (12-35) inzetten om de wereld positief te veranderen? Meld je dan aan voor de Kerk en Wereld Jongerenprijs 2020. Inzenders mogen aanschuiven bij het Wereldverbeteraarsdiner en maken kans op een van de 10 prijzen van € 1.000,- of de hoofdprijs van € 10.000,-.

Misschien ben of ken jij wel iemand die kansarme jongeren coacht en helpt, of breng je jongeren vanuit allerlei achtergronden bijeen voor een betekenisvol gesprek? Wat als jij degene bent die eenzaamheid bij een aantal jongeren kan doorbreken, zodat zij zich gezien en gehoord weten?
Of ben jij degene die christelijke spiritualiteit weet te verbinden aan de sportschool?
Kerk en Wereld wil jongeren en jongerenorganisaties uitdagen om hun dromen concreet te maken en in actie te komen.   

Jongeren waarderen jongerenprojecten

Van 22 november tot en met 12 januari 2020 kunnen jongeren en jongerenorganisaties hun ideeën aanleveren op www.jongerenprijs2020.nl. Inzendingen worden zichtbaar in woord en beeld, zo inspireer je andere wereldverbeteraars. Na de sluitingsdatum ontvang je een uitnodiging om jouw mening te geven over de andere inzendingen. Dat doe je heel eenvoudig door te stemmen op de drie projecten die in jouw ogen een prijs verdienen. Daarna is jouw projectdeelname definitief en ontvang je jouw toegangsbewijzen voor het Wereldverbeteraarsdiner. 

Wereldverbeteraarsdiner

Donderdag 19 maart 2020 ontmoeten alle wereldverbeteraars elkaar tijdens het Wereldverbeteraarsdiner. Dit diner op een mooie locatie is de gelegenheid bij uitstek om idealen te delen, je te laten inspireren en van elkaar te leren. Tijdens het diner ontvangt ieder project (schriftelijk) feedback op het ingediende plan. Zo kun je verder met jouw idee of concept. Tijdens het diner hoor je ook hoe jouw project is gewaardeerd door de andere wereldverbeteraars en de jonge juryleden. De tien projecten die van de wereldverbeteraars de meeste stemmen hebben ontvangen, krijgen per project € 1.000,-. De hoofdprijs van € 10.000,- gaat naar het project dat door de jonge jury is gekozen als meest innovatieve project.

Meedoen?

Heb jij een plan of idee dat aansluit bij een van de drie onderstaande thema’s? En ben je een jongere of maak je deel uit van een organisatie die werkt voor, door of met jongeren in de leeftijdsgroep van 12-35 jaar? Download dan het deelnameformulier op www.jongerenprijs2020.nl. Je idee moet aansluiten bij een of meer van de drie thema’s van Kerk en Wereld, te weten: verbinden; christelijk geloof actualiseren en praktiseren; ontmoetingen tussen levensbeschouwingen.
Kijk hier voor de volledige omschrijvingen van de thema’s en de zeven aanvullende criteria waar je project aan moet voldoen.

Fonds Kerk en Wereld

Tweejaarlijks organiseert fonds Kerk en Wereld de Jongerenprijs. Hiermee wil Kerk en Wereld jongeren stimuleren om de wereld mooier te maken met projecten op het grensvlak van geloof en samenleving. Marieke den Braber, voorzitter Kerk en Wereld: “Met de vernieuwde opzet van de Kerk en Wereld Jongerenprijs 2020 laten we zien dat we geloven in de daadkracht van jonge wereldverbeteraars. En dat niet alleen, we geven ze hiermee ook een stem en een platform om elkaar te inspireren, van elkaar te leren en elkaar te ontmoeten.” 

jongerenprijs2020.nl