Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Hoopvolle hulpverhalen in nieuw tv-programma Nietalleen.nl

Midden in de coronacrisis staan mensen voor elkaar klaar. Vanaf woensdagmiddag laten de Protestantse Kerk en de EO iedere werkdag om 16.45 uur beelden zien van acties in Nederland en daarbuiten.

EO-presentator Bert van Leeuwen: “Het zijn hoopvolle verhalen in tijden van stress en angst.” Hij presenteert het programma vanuit zijn eigen huis. EO-presentator Anne-Mar Zwart is via de webcam in contact met Bert en houdt de kijker op de hoogte van de initiatieven die op gang komen via het platform #Nietalleen. 

Over #Nietalleen

Met #Nietalleen verbinden o.a. de EO en de Protestantse Kerk talloze lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers. De hulpvraag en het hulpaanbod wordt door één van de samenwerkende organisaties opgepakt en doorgestuurd naar een organisatie bij de aanvrager in de buurt. Zo bieden de organisaties anderen een plek om elkaar te helpen, want: je bent #Nietalleen. Het platform is te bereiken via www.nietalleen.nl en 0800-1322.

Vraag en aanbod stromen binnen

Bij het belteam #Nietalleen dat de Protestantse Kerk in Nederland heeft ingericht stromen de hulpvragen en het hulpaanbod binnen. Mensen bieden aan te koken en eten voor de deur te zetten, anderen vragen of iemand boodschappen wil ophalen voor hen. Het belteam koppelt vraag en aanbod aan elkaar.

Vanaf woensdag 25 maart, iedere werkdag om 16.45 uur bij de EO op NPO 1