Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Heeft God ons pionieren wel nodig? Praat mee op het missionair event Blik naar Buiten op 13 maart!

Wat zijn de trends in Nederland? Wat kunnen we daar als Protestantse Kerk mee? Waarom is Kliederkerk zo´n succes? Zijn pioniersplekken echt van levensbelang voor bezoekers? Heeft God ons pionieren wel nodig? Mag je in deze tijd nog wel gewoon gemeentepredikant zijn?

Direct aanmelden voor Blik naar buiten

Op het landelijk missionair event ‘Blik naar buiten’ op vrijdag 13 maart in Utrecht komt alles aan bod. Kom luisteren en spreken over deze vragen. 

Missionaire trendrede door Tim Vreugdenhil

Predikant en theoloog Tim Vreugdenhil vertelt welke trends het komende decennium zeer waarschijnlijk zullen bepalen en wat die trends van de Protestantse kerk vragen in een tijd van grote veranderingen. Hij heeft de primeur: voor het eerst wordt in Nederland een missionaire trendrede gepresenteerd. 

Doet geloven ertoe? Pioniersplekken en kliederkerk

Prof. Dr. Gert Noort spreekt over geloven als christelijke minderheid in Nederland en hoe je in een geseculariseerd land toch kunt ervaren dat geloven ertoe doet.
Ds. Janneke Nijboer vertelt over de impact van pioniersplekken. We horen of deze plekken echt betekenis hebben in het leven van de bezoekers. En wat voor betekenis is dat dan. ‘Slechts’ sociale binding? Heeft God ons pionieren wel nodig? 

Kliederkerk heeft een grote aantrekkingskracht op jonge gezinnen aan de rand en buiten de kerk wil mensen van alle leeftijden in de voetsporen van Jezus laten gaan. Nelleke Plomp vertelt hoe Kliederkerk in veel dingen anders is dan een doorsnee protestantse kerkdienst en welke lessen hieruit te trekken zijn. 

Workshops op de landelijke missionaire dag

In de middag is er een gevarieerde keuze aan workshops. Kom bijvoorbeeld luisteren naar Mark de Jager, jonge theoloog des vaderlands, over hoe u als kerk verbindingen legt met en in uw dorp. Of hoe Jurek Woller de Alpha-cursus inzet als pionier in Rotterdam. Hier vindt u een overzicht van alles wat de middag u te bieden heeft.

Wanneer? Waar? Aanmelden

Blik naar Buiten wordt gehouden op vrijdag 13 maart 2020 in de Jacobikerk en de Social Impact Factory (op loopafstand) in Utrecht. Vanaf 10:30 uur bent u welkom in de Jacobikerk voor een kop koffie of thee. Om 11:00 uur start daar het programma. We sluiten de dag uiterlijk om 16:30 uur af. Een toegangskaart kost 19,50 euro per persoon. 

Meer informatie of vragen? Neem contact op via info@protestantsekerk.nl.

Aanmelden en meer informatie


foto: Pioniersplek Kerk op de Kop in Rotterdam