Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Hardenberg enthousiast voor Kerk in Actie-campagne

In Hardenberg wordt dit jaar nog meer dan anders aandacht besteed aan de adventscampagne van Kerk in Actie, dit jaar met als thema ‘Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland’. Er doen namelijk verschillende basisscholen aan de campagne mee. Vorige week werden zes grote duiven en 2700 spaardoosjes naar de scholen gebracht.

De Protestantse Gemeente Hardenberg-Heemse besteedt elke adventstijd aandacht aan de Kerk in Actie-campagne, door middel van onder meer collecteafkondigingen en berichten in nieuwsbrieven. Dit jaar bedacht de ZWO-groep dat het mooi zou zijn om er kinderen en scholen bij te betrekken. Mini Prins is dolblij dat de campagne nu op zes scholen in Hardenberg én zes daarbuiten aandacht krijgt. “We zijn in gesprek gegaan met de directeur van de koepel van christelijke scholen. Hij gaf groen licht.” Op de scholen buiten Hardenberg wordt geld ingezameld voor de campagne, op de zes scholen in Hardenberg zelf is nog meer aandacht voor het project. Deze scholen zetten Rainbow de duif in, en maken gebruik van de beschikbare filmpjes en liederen bij de campagne. Mini Prins: “Er werd ontzettend enthousiast op de campagne en de materialen gereageerd, zo leuk! Dat komt vast ook door ons eigen enthousiasme voor de campagne, die werkt blijkbaar aanstekelijk.”

Schouders eronder

De ZWO-groep in Hardenberg bestaat uit mensen die echt de schouders eronder willen zetten, verklaart Mini Prins. “Toen ik een oproep deed om de spullen voor de scholen klaar te maken, wilde iedereen gelijk meedoen. Vorige week zijn alle spullen op de scholen bezorgd, daar zijn ze inmiddels aan de slag. In de kerk zijn in de adventsweken alle eerste collectes bestemd voor dit doel. We maken gebruik van de PowerPoint presentatie in de nieuwsbrieven. En we hebben een pagina ingericht op Facebook waar we elke week de poster en het bankrekeningnummer laten zien met de vraag deze te delen en te doneren. Voor 18 december halen we op de scholen de spaardoosjes weer op.”

En nu maar hopen dat er goed gegeven wordt. Aan het enthousiasme ligt het niet, volgens Mini Prins. “En aan het project ook niet, dat spreekt ons erg aan. We hebben een buddyproject voor het azc. We hebben ons ook ingezet voor het Kinderpardon. Met al die goede mensen hier die zich voor de naaste in willen zetten, moet er een mooi bedrag binnen kunnen komen.”