Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Happy KerstRest!

Tijdens de kerstdagen wordt door veel mensen heerlijk gegeten. Maar niet alles komt op. Daarom organiseert de Oranjekerk op de Derde Kerstdag een 'KerstRest’.

Samen met wijkcentrum de Pijp en de Facebookgroep 'MealDeal' zorgt de Oranjekerk Amsterdam op ‘Derde Kerstdag’ voor een buffet van alles wat van de kerstmaaltijden over is gebleven onder de naam ‘KerstRest’.

Actieve buurtbewoners in de Pijp

Al enige tijd bestaat in de Pijp de succesvolle Facebookgroep ‘Meal Deal’ waarbij buurtbewoners elkaar restjes eten aanbieden, zodat dat niet hoeft te worden weggegooid. Vanuit dit initiatief is het idee van KerstRest ontstaan. In de Oranjekerk is onderdak gevonden voor het buffet dat door een aantal koks uit het afgegeven voedsel zal worden samengesteld. Jessica Deen, initiator van Meal Deal: 'KerstRest vraagt niet alleen aandacht voor voedselverspilling, maar creëert ook ontmoetingen tussen mensen, omdat eten delen verbindt.'

Oranjekerk werkt graag mee

Meal Deal klopte aan bij de Oranjekerk voor onderdak op Derde Kerstdag. Over samenwerking hoefde de kerk niet lang na te denken. Marleen Kemink, werkzaam voor project Zin in Zuid van de Oranjekerk: 'Als kerk zijn wij enorm blij met KerstRest. Wij werken graag samen met partners die zich inzetten voor duurzaamheid en dat samen willen doen met buurtbewoners.'

KerstRest

KerstRest vindt plaats op zaterdag 27 december. De Oranjekerk, Tweede Van der Helststraat 1-3 in Amsterdam, is open van 15.00-20.00 uur. Er is ook een open podium en er worden verschillende workshops georganiseerd.

>Meer informatie: www.oranjekerkamsterdam.nl

Lees meer over

Het thema Advent & Kerst