Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Geld voor verbinding

Kerk en Wereld stelt € 150.000 beschikbaar voor projecten die mensen met elkaar verbinden.

 


Tegen polarisatie

“Nederland verhardt. We denken steeds vaker in ‘wij’ en ‘zij’. Het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) constateert al jaren een toenemende polarisatie in onze samenleving. Hoog en laag opgeleiden en ook mensen van verschillende etnische afkomst staan meer en meer tegenover elkaar. Veel Nederlanders maken zich hier zorgen over,” zegt Ardin Mourik van de commissie Fonds Kerk en Wereld.

Het fonds Kerk en Wereld, onderdeel van de Protestantse Kerk, vindt het verbinden van mensen in de Nederlandse samenleving met welk geloof, kleur of achtergrond belangrijk. Daarom stelt Kerk en Wereld dit najaar een groot bedrag beschikbaar voor mooie initiatieven die groepen mensen met elkaar samen brengen.

Drie jaar lang € 50.000,= per jaar

Dit najaar stelt Kerk en Wereld stelt een bedrag van maximaal € 50.000,= per jaar beschikbaar gedurende drie jaar voor opvallende en vernieuwend initiatieven die groepen, die ver van elkaar af staan, met elkaar in contact brengen. Projecten die wederzijds begrip versterken en mensen stimuleren om blijvend samen op te trekken.

Insturen voor 1 november 2017

De oproep van het fonds luidt: “Als uw project in staat is tegenwicht te bieden tegen discriminatie, het isoleren van groepen of het verscherpen van tegenstellingen tussen mensen met verschillende religies of achtergronden, dan zien we uit naar uw projectvoorstel!”. Projectplannen moeten ingediend worden vóór 1 november 2017. Begin november worden de meest kansrijke projecten uitgenodigd om de plannen toe te lichten in de bestuursvergadering van 27 november in Utrecht. De geselecteerde projecten kunnen vanaf 1 januari 2018 direct aan de slag.

> Alle informatie, het aanvraagformulier en de criteria zijn ook te vinden op: www.kerkenwereld.nl/tender.

Subsidieaanvragen voor een kleiner bedrag kunnen gebruik maken van de reguliere subsidieregeling van het fonds. Het fonds Kerk en Wereld is onderdeel van de Protestantse Kerk en stimuleert activiteiten op het grensvlak van geloof en samenleving door subsidie te geven aan grote en kleine initiatieven op het gebied van vier kernthema’s.

Luister naar commissielid Ardin Mourik op Groot Nieuwsradio over de nieuwe tender (interview op 5 september om 07.15).

 

 

 

Lees meer over

Het thema Fonds Kerk en Wereld