Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Geef jouw project een boost met steun van Fonds Kerk en Wereld!

Ben jij de projectleider die met een stevige financiële steun in de rug straks je project een boost weet te geven? Als christelijk geïnspireerd fonds verbindt fonds Kerk en Wereld graag mensen in de Nederlandse samenleving, met welk geloof, kleur of achtergrond ook. Deze verbindingen en vooral het onderlinge gesprek willen we stimuleren en daarom stellen we een groot bedrag beschikbaar voor projecten die mensen bij elkaar brengen. 

Geef jouw project met onze steun een boost! 

Loop jij (of jouw organisatie) al langer met een mooi projectidee rond? Voldoet dit project aan tenminste een van de onderstaande speerpunten van fonds Kerk en Wereld en is het christelijk geloof een factor in de inhoud en/of uitvoering? Kijk dan verder naar de specifieke criteria en wie weet kan jij jouw project starten met financiële steun van Kerk en Wereld!

Wat biedt Kerk en Wereld?

Gedurende een periode van maximaal drie jaar ontvang je van ons maximaal € 50.000,- per jaar om het project te realiseren. In totaal willen we maximaal vier projecten op deze manier financieren.

Belangrijkste criteria:

  1. Projectvoorstel moet aansluiten bij minimaal een van de thema’s van Kerk en Wereld: verbinden, christelijk geloof actualiseren en praktiseren en ontmoeting tussen levensbeschouwingen.
  2. De aanvraag is voor een bedrag van maximaal € 50.000,- per projectjaar. Het project omvat bij voorkeur meerdere, maar maximaal drie projectjaren waarvoor financiering wordt aangevraagd.
  3. Het project bestaat nog niet (mag wel binnen een bestaande organisatie) en is vernieuwend in de vorm, de inhoud of de context (bijvoorbeeld de locatie of de doelgroep).
  4. Het project kan aantoonbaar niet uit reguliere middelen gefinancierd worden.

Klik hier voor de volledige subsidieregeling

Procedure

Aanmelden kan tot 1 december 2021 via onderstaand aanmeldformulier. Daarna worden de voorstellen beoordeeld en worden er een aantal projecten uitgenodigd om te pitchen. De start van je project zal dan plaatsvinden vanaf 1 april 2022.