Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Format gebruiksplan, hesjes voor coördinatoren kerkdienst, vloerstickers, posters etc. beschikbaar

Met dank aan de Christelijke Gereformeerde Kerken, de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken (3G-kerken) is er een format voor een gebruiksplan. Daarnaast biedt De Groot drukkerij visueel materiaal voor kerk-zijn in een anderhalve meter setting beschikbaar.

Format gebruiksplan

Voordat een gemeente kerkelijke activiteiten - zoals erediensten - hervat, moet er een gebruiksplan van het kerkgebouw worden opgesteld. De kerkenraad is verantwoordelijk voor het opstellen van een gebruiksplan van elk kerkgebouw waar hij verantwoordelijk voor is.

Het eerder gepubliceerde protocol biedt hiervoor een belangrijk handvat, tegelijkertijd is het niet allesomvattend. De situatie in iedere gemeente en elk kerkgebouw is tenslotte anders. Daarom is het gebruik van gezond verstand van evengroot belang.

Naar aanleiding van het publiceren van het protocol vroegen gemeenten om een format van een gebruiksplan. Met dank aan de 3G-kerken is dat format er nu.

Download format gebruiksplan (word-bestand)

Visuele ondersteuning kerk-zijn in anderhalve meter setting

Ook werd er gevraagd naar visueel materiaal dat de routing, richtlijnen etc. duidelijk maken in een kerkgebouw. Bij drukkerij De Groot zijn posters, vloerstickers, afzetlint, beachflags etc. te bestellen in de huisstijl van de Protestantse Kerk. 

Zie https://uwcoronadrukwerk.nl/product-categorie/kerken/protestantse-kerk/

Liever geen zakelijk geel hesje, maar een rood hesje met de mooie tekst 'Houd moed, heb lief'. Kijk dan op kerkhesje.nl. Een initatief van ds. Otto Grevink en ds. Anne Meta Kobes-Gerritsen. De hesjes kosten tot 5 stuks €7,50 per stuk (daarna €6,00), inclusief BTW. Daar komen nog verzendkosten bij. Eventuele winst wordt gedoneerd aan nietalleen.nl. Alles wordt geregeld door de leverancier: Dupal in Waalwijk.