Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Ds. René de Reuver over Matteüs 24: Hij is onze hoop

In de vierde uitzending van de serie 'Woorden van Troost en Hoop' van de Raad van Kerken is dr. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, aan het woord. Hij spreekt over Matteüs 24.

Dit hoofdstuk is de afgelopen zondag, de laatste zondag van het kerkelijk jaar, veel gelezen. Een hoofdstuk dat verwoordt hoe ernstig het er in de wereld aan toe kan gaan. Tegelijkertijd spreekt Jezus in dit hoofdstuk over het hoopvolle beeld van de vijgenboom. Een beeld waar Huub Oosterhuis een prachtig lied over heeft geschreven. "Een twijgje, weerloos en ontdaan,
– zonder gestalte, zonder naam. Maar wie gelooft verstaat het wel, dat twijgje heet: Emmanuel."

Vanavond 25 november om 19.00 uur zendt de Raad van Kerken in Nederland het vierde korte videofilmpje uit in het kader van Woorden van Hoop en TroostHierin spreken, in afwisseling, kerkelijke vertegenwoordigers een bemoedigende boodschap uit. Zo hopen de kerken die verbonden zijn in de Raad van Kerken ieder die getroffen is door het coronavirus of de gevolgen ervan een hart onder de riem te steken en bij te dragen aan onderlinge verbondenheid en zorg voor elkaar.