Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Ds. Batenburg ontvangt zegen voor het vervullen van zijn taak als preses synode

Sinds november 2019 is ds. Marco Batenburg preses van de generale synode. Afgelopen zondag - 12 januari 2020 - ontving hij alsnog voor het vervullen van deze taak de zegen in de Sint Janskerk in Gouda. De kerk van de wijkgemeente waar ds. Batenburg als predikant aan is verbonden.

Ds. René de Reuver, scriba generale synode, diaken Jeannette Galjaard, vice-preses generale synode, ouderling Anne Bosman, voorzitter van de kerkenraad en ds. Gerrit Vreugdenhil, collega-predikant in de Sint Jan namen aan de zegening deel. 

Naar aanleiding van Matteüs 13:44 preekte ds. Batenburg over het thema ‘Verrast door vreugde’. Hij benadrukte dat de kerk een oefenplaats is voor de vreugde die we ontvangen door het evangelie van Christus.

“Vreugde is allereerst een vondst. Het komt op je pad. Het is puur genade als de vreugde over het evangelie van Jezus Christus je leven binnenkomt. Maar vreugde vraagt ook oefening. Met een woord van de apostel Paulus: Verblijd u in de Heere, ik zeg het opnieuw: verblijd u! De kerk is de ruimte om ons daarin te laten opscherpen. In het beeld van de tekst uit Mattheüs: om de schat weer te vinden. Als we op zondag samenkomen als gemeente. In doordeweekse ontmoetingen rond de Bijbel. We oefenen ons in de vreugde. En zo ontvangen we ook iets van een voorproefje van hoe het eenmaal zal zijn. Vreugde die nooit meer voorbij zal gaan.”

Foto. Achtergrond v.l.n.r. Ds. René de Reuver; diaken Jeannette Galjaard en ouderling Anne Bosman. Ds. Gerrit Vreugdenhil, collega-predikant in de Sint Jan, zegent ds. Batenburg. (Fotograaf: Linda Mak-Kraamer)