Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Denk mee over vijf jaar kliederkerk in Nederland...en verder 

Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn voor alle leeftijden. Niet zomaar een leuke activiteit, maar een contextuele vorm van vieren waar families op creatieve wijze ontdekken wat leven in het voetspoor van Jezus betekent. Betrokkenheid van predikanten en kerkelijk werkers is van grote waarde. Daarom nodigen wij u uit met ons mee te denken!

Over het theologische waarom, hoe en wat is vanaf de start van kliederkerk in Nederland nagedacht en geschreven, maar was nog niet eerder grondig uitgewerkt. “Na ruim vijf jaar kliederkerk in Nederland ontdekken we steeds beter waar de kracht én de vragen liggen,” aldus Nelleke Plomp, coördinator kliederkerk. “Er is de afgelopen tijd gewerkt aan theologische verdieping vanuit een doorgaande dialoog tussen stemmen uit praktijk, organisatie en wetenschap binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Onder andere predikanten met en zonder kliederkerkervaring dachten hierover intensief mee.” De eerste voorlopige resultaten vindt u hier. Het doel is niet alleen ontsluiten van het theologisch fundament onder kliederkerk, maar ook een gesprek op gang brengen. Daarom eindigt het artikel met een aantal denk- en gespreksvragen.” 

U wordt van harte uitgenodigd om mee te doen in de conversatie. Bijvoorbeeld door u aan te melden voor de online kennispleinontmoeting voor predikanten, kerkelijk werkers en andere theologen op dinsdagochtend 5 oktober. Aanmelden kan via deze link

Achtergrondinformatie en verdieping

Lees ook: