Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

De website van de Protestantse Kerk is vernieuwd

De website van de Protestantse Kerk in Nederland heeft een grondige metamorfose ondergaan. Niet alleen is de vormgeving vernieuwd en aangepast aan alle schermformaten, ook de structuur van de website is verbeterd.

Zoeken op thema

Alle informatie is geconcentreerd rondom thema’s. De ruim zestig thema’s zijn ondergebracht onder negen rubrieken:

  1. Vacatures, arbeidsvoorwaarden en permanente educatie
  2. Organisatie
  3. Kerk 2025
  4. Feestdagen
  5. Liturgie & Sacramenten
  6. Gemeentewerk
  7. Ondersteuning
  8. Bezinning
  9. Diaconaat

Behalve zoeken per categorie is het ook mogelijk om de thema’s alfabetisch te rangschikken.

Logica homepage

De belangrijkste informatie is vanaf de homepage eenvoudig te vinden. Onder de zoekbalk worden de meest relevante onderwerpen getoond. Deze onderwerpen worden bepaald aan de hand van het zoekgedrag van bezoekers in combinatie met vragen die gesteld worden aan de dienstenorganisatie.

Opzet themapagina

Op een themapagina - zoals bijvoorbeeld Arbeidsvoorwaarden, Kerk 2025 of Veertigdagentijd - is alle informatie verzameld die betrekking heeft op dat onderwerp. Alle type inhoud - zoals nieuwsberichten, video’s, materialen etc. - wordt voorzien van labels waardoor het automatisch gelinkt wordt aan de desbetreffende themapagina. Thema’s die nauw aan elkaar gerelateerd zijn, verwijzen naar elkaar. Zo kan de bezoeker gemakkelijk van het ene thema naar het andere gaan.

Door deze nieuwe opbouw wordt de bezoeker als het ware intuïtief door de website geleid. Bij verschillende thema’s zijn bovendien verdiepende verhalen te vinden.

Praktische hulpmiddelen

Hulpmiddelen als de kerkzoeker, preekbeurtenzoeker en trainingen zijn te vinden onder het kopje 'Praktisch'. Daar is ook de bibliotheek met duizenden documenten te vinden.

Agenda

In de agenda zijn activiteiten te vinden die georganiseerd worden door de Protestantse Kerk of door gemeenten en organisaties op het protestantse erf. De bezoeker kan zelf zijn activiteiten aanmelden via dit formulier. De webredactie bepaalt of het agendabericht daadwerkelijk op de site geplaatst wordt.

Een website is nooit af

Een website is nooit helemaal af. De redactie blijft continu op zoek naar verbeteringen. Geregeld vindt er een update van de website plaats om deze te verbeteren of fouten eruit te halen.

Heeft u tips voor verbeteringen, ziet u fouten of werkt de website niet naar behoren? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar webredactie@protestantsekerk.nl.