Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

De liturgie gaat door - Vieren in tijden van corona

Het KRO-NCRV programma 'Met hart en ziel' zendt de komende zaterdagen een speciale zesdelige serie uit. Ds. René de Reuver kijkt in een aantal korte meditaties vooruit naar Pinksteren. Iedere uitzending wordt afgesloten met een eigentijdse uitvoering van een lied uit het Liedboek.

Dit programma is een samenwerking tussen de Protestantse Kerk in Nederland en KRO-NCRV. Het wordt vanaf zaterdag 25 april om 18.00 uur wekelijks uitgezonden op NPO 2. Herhaling op zondagmorgen rond 07.50 uur op NPO 2.

Meditaties door ds. René de Reuver

26 april - In de kerk ontsteken we de paaskaars, als teken van het licht van Gods liefde en ontferming. Licht ontvangen en licht doorgeven is van levensbelang.

12 april - Wat heeft het feest van Pasen ons te zeggen in deze rare tijd? We zijn misschien opgesloten, eenzaam, ongerust voor onszelf of voor onze naasten. Maar het verhaal van de opstanding van Jezus gaat door... 


5 april - Deze zondag ging het in de viering over de intocht in Jeruzalem. Jezus zit op een lastdier, een ezel, en draagt de last van mensen. 
> Lees hier de tekst van de meditatie door ds. René de Reuver

29 maart - Deze zondag ging het in de viering over een heftig geëmotioneerde Jezus bij het graf van een vriend.
> Lees hier de tekst van de meditatie door ds. René de Reuver

22 maart - Deze zondag was het thema: 'Licht in de rug'. Het licht - van Pasen - hebben we in de rug, juist om in het diepste donker uit te kunnen houden. 
> Lees hier de tekst van de meditatie door ds. René de Reuver

15 maart - Psalm 25 stond op het leesrooster. “Ik houd mijn ogen gericht op de Heer, hij bevrijdt mijn voeten uit het net.” 
> Lees hier de tekst van de meditatie door ds. René de Reuver

Ook de EO verzorgt meditaties op televisie ter vervanging van de kerkdiensten die niet doorgaan. Deze worden uitgezonden op NPO2 om 9.20 uur. Van 15 maart tot en met 12 april ging ds. René de Reuver hierin voor. Vanaf zondag 19 april zal ds. Jeannette Westerkamp (Nederlands-Gereformeerde Kerken) de meditaties verzorgen.