Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Dappere teams gezocht voor Sirkelslag KIDS 2019

Is de kinderclub of kindernevendienstgroep in uw gemeente bestand tegen lastige spellen en moeilijke keuzes? Schrijf uw groep in voor Sirkelslag KIDS op 15 november. Het verhaal van Sirkelslag gaat over Daniël. Hij bleef, ondanks moeilijkheden, vertrouwen op God en werd keer op keer gered. Is uw groep net zo dapper?

Teamwork vereist

“Bij Sirkelslag zie je dat kinderen elkaar helpen. Laat iedereen zijn wie hij is, en dan zie je de mooiste dingen gebeuren.” Elske Robbesson deed vorig jaar ook mee met een groep. Ook de komende editie is teamwork vereist van de groepen. De kinderen komen voor moeilijke keuzes te staan die ze samen moeten maken. Iedereen is nodig! Wil de groep in uw gemeente een prijs bemachtigen? Dan moeten de kinderen elkaar blind vertrouwen en helpen waar nodig.

Talenten komen aan het licht

Het samenwerken maakt de groep hecht en brengt talenten aan het licht. “Met Sirkelslag werken de kinderen goed samen en kennen elkaars talenten. Je hoort dan: ‘Hé Erik, jij bent hier goed in, jij moet dit doen.’ Dat vind ik erg leuk om te zien”, vertelt Marjon Tolhuis, clubleider. “Ik vind het belangrijk dat ze weten waar iemand goed in is en dat ze dat ook benoemen. Dat is voor een kind heel belangrijk om te horen.” 

Op de proef gesteld

De komende Sirkelslag KIDS bestaat uit unieke spellen die vragen om verschillende vaardigheden, zoals creativiteit en taal- en rekenvaardigheid. De groepen voeren de opdrachten in een razendsnel tempo uit. Tijdens het spelen wordt het vertrouwen van de kinderen (letterlijk) op de proef gesteld en worden ze aangespoord om elkaar te bemoedigen.

Bemoediging voor andere jongeren

Naast het bemoedigen van elkaar zorgen de groepen dit jaar ook voor een bemoediging richting de jongeren van De Glind. In dit dorp wonen kinderen en jongeren die door verschillende oorzaken niet meer thuis wonen. De Glind vangt hen op in gezinshuizen, zodat ze in veiligheid opgroeien. Het gaat om dappere jongeren die wel een bemoediging van jullie groep kunnen gebruiken.

Sirkelslag KIDS is een spannend en interactief spel tussen kindergroepen (8-12 jaar) uit heel Nederland. Je speelt het spel op vrijdagavond 15 november gewoon vanaf je eigen locatie. Jullie groep speelt tegen honderden andere groepen uit heel Nederland.

Lees meer over Sirkelslag Kids of meld direct aan.

Lees meer over

Het thema Jeugdwerk