Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Bijzondere gift voor Kerk in Actie

De Wereldwinkel in Hendrik Ido Ambacht sluit haar deuren en schenkt deel van het restvermogen aan Kerk in Actie.

De Wereldwinkel in Hendrik Ido Ambacht sloot eind februari 2017 haar deuren. "Missie geslaagd!" Zo duidt mevrouw Jonkers, voorzitter van het bestuur van de Wereldwinkel in Hendrik Ido Ambacht, de aanleiding voor het sluiten van de winkel. De missie was het stimuleren van de verkoop van fair trade-producten en dit concept is op een grootschalige manier overgenomen door onder meer plaatselijke supermarkten.

In 1993 startte de Wereldwinkel vanuit de Open Hofkerk in Hendrik Ido Ambacht. Toen de winkel de deuren dit jaar sloot besloot het bestuur vanwege de binding met de Open Hofkerk een deel van het resterende vermogen te doneren aan twee projecten van Kerk in Actie.

Peter Kooijman van De Open Hof: "Jaarlijks zamelen we al geld in voor een Kerk in Actie-project. Met de bijdrage van de Wereldwinkel steunen we dit jaar dus drie projecten. Dat is geweldig nieuws". Tom Kolsters van Kerk in Actie was erbij om de cheques in ontvangst te nemen: "Lokale gemeenten zijn het fundament van ons werk, zij zorgen ervoor dat het geld voor projecten ieder jaar weer binnenkomt. We zijn erg dankbaar voor deze bijdrage.”

De Wereldwinkel heeft twee projecten van Kerk in Actie geselecteerd die zij graag wil ondersteunen via De Open Hof. Het gaat om een project tegen kinderarbeid in India en een project rond voedselzekerheid en verstandelijk beperkte kinderen in Pakistan. In totaal schenkt de winkel € 10.000 aan deze projecten.

> De Wereldwinkel doneeert aan deze twee projecten van Kerk in Actie:

Foto: v.l.n.r. Chris de Visser (De Voedselbank), Dorus Jonkers (Wereldwinkel / Hans van Bokkem Foundation), Tom Kolsters (Kerk in Actie), Peter Kooijman (ZWO De Open Hof), Cees van der Ven (Wereldwinkel)