Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Afwijzing van haat en het leven liefhebben. Speciale synagogedienst nav aanslag in Pittsburgh

Met afschuw heeft de Protestantse Kerk kennisgenomen van de aanslag op 27 oktober jl. in de Tree of Life-synagoge in Pittsburgh. Een aanslag als deze wakkert gevoelens van onveiligheid bij Joden wereldwijd aan, en daarom wil de Protestantse Kerk de Joodse gemeenschap in Nederland een hart onder de riem steken.

Op vrijdagavond 2 november a.s. organiseert het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom, in samenwerking met de Liberaal Joodse gemeente Amsterdam, een speciale erew sjabbat dienst, aan de Zuidelijke Wandelweg 41 in Amsterdam om 20.00 uur. Er is de open uitnodiging om massaal naar de synagoge te komen om solidariteit met de slachtoffers te betuigen en de wereld te laten zien dat Joden het leven liefhebben en de haat afwijzen. Dit ongeacht tot welke kerk of richting je ook behoort. Sprekers zullen zijn rabbijn Menno ten Brink, consul-generaal van de Verenigde Staten Joe A. Parente en de voorzitter van het Verbond Ron van der Wieken.

Het zou mooi zijn als er vanuit de Protestantse gemeenten verschillende mensen aanwezig zijn om mee te leven en te laten zien dat liefde sterker is dan de dood.