Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Actie Vakantietas in de herhaling: maakt uw gemeente kwetsbare kinderen blij?

Kerk in Actie organiseert al een aantal zomers de actie Vakantietas. Coördinator Janet Bac: “Kinderen die opgroeien in armoede krijgen via plaatselijke gemeenten een rugzak vol verrassingen. Nu armoede door corona toeneemt kunnen veel kinderen wel een extraatje gebruiken, juist in de donkere maanden. Daarom kunnen gemeenten nu ook in de herfst- en kerstvakantie meedoen met de actie Vakantietas.”

“Meedoen is eenvoudig”, legt Bac uit. “Via de website van Kerk in Actie bestelt u kleurrijke tasjes die u als gemeente vult. Daarna deelt u ze uit onder kwetsbare kinderen, eventueel samen met lokale partners. Op de website vindt u leuke tips om de tasjes te vullen.”

Hartverwarmende medewerking

In Alphen aan den Rijn organiseerden Nieske De Meij en Gerda Siereveld (foto), beiden diaken in de PKN-gemeente Goede Bron, afgelopen zomer actie Vakantietas. Maar liefst 96 kinderen kregen een tasje uitgereikt. “We hebben tasjes besteld en deze leeg uitgedeeld aan gemeenteleden”, vertelt De Meij enthousiast.  “Aan ieder tasje zat een kaartje waarop stond of deze voor een jongetje of meisje bestemd was, en voor welke leeftijd. Gemeenteleden hebben de tasjes gevuld. Ook hadden we kaartjes laten maken waarmee gemeenteleden de kinderen een fijne zomer konden toewensen.” 

De diakenen vonden daarnaast een aantal sponsors bereid om mee te werken. “Dankzij hen hebben we kinderen van de voedselbank tussen de vier en twaalf jaar twee entreekaartjes voor Avifauna kunnen geven, een ijsbon bij Kwalitaria en een bon voor limonade met wat lekkers bij een sociaal-maatschappelijke buurtrestaurant. De kinderen waren er erg blij mee. Het was een hele mooie actie, die ons veel voldoening heeft gegeven. Het was echt hartverwarmend dat onze gemeente zo spontaan meewerkte.”

Extra actie in de donkere maanden

Afgelopen zomer deden 120 protestantse gemeenten mee met de Actie Vakantietas. Ondanks alle coronamaatregelen hebben zij manieren gevonden om de tassen te vullen en uit te delen. Daardoor zijn bijna 7.000 kinderen blij gemaakt met een vakantietas vol leuke spullen. Doet uw gemeente mee aan deze extra najaarsactie Vakantietas? Juist in deze tijd van het jaar, waarin kinderen meer binnen zitten en misschien opzien tegen de donkere maanden, kunnen zij een hart onder de riem voor bijvoorbeeld de herfst- of kerstvakantie zo ontzettend goed gebruiken! Deed uw gemeente deze zomer al mee? Geen probleem, u kunt nu opnieuw meedoen. Samen komen we in actie om zoveel mogelijk kinderen blij te maken. Ga naar www.kerkinactie.nl/vakantietas voor meer (bestel)informatie.

Direct naar kerkinactie.nl/vakantietas

Op de foto: Diakenen Nieske De Meij en Gerda Siereveld organiseerden afgelopen zomer actie Vakantietas in protestantse gemeente Goede Bron, Alphen aan den Rijn