Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Aart Staartjes in Woord voor Woord

Vandaag is de uitvaart van Aart Staartjes. Hij was vooral bekend als meneer Aart, de rol die hij speelde in Sesamstraat. Sommigen van u herinneren zich vast ook zijn ‘Woord voor Woord’-bijbelverhalen die hij op tv voorlas.

In het programma Adieu God vertelde Aart Staartjes over zijn liefde voor de bijbelverhalen. Aart: “Ik vond het fantastisch om te doen, het zijn echt machtig mooie verhalen.” 

In Woord voor Woord, een tv-programma van de IKON, las Aart Staartjes bijbelverhalen voor, bewerkt door Karel Eykman. Hij las zowel verhalen uit het Oude als het Nieuwe Testament. Aart gaf soms tussen de regels door zijn eigen interpretatie van het verhaal. Dit ´oneerbiedige´ taalgebruik leverde destijds wel eens kritiek op van de kijkers, maar bovenal was het een door jong en oud goed bekeken programma.

Hoewel de lezingen voor Aart puur seculier waren kon hij de bijbelverhalen zeer waarderen. Aart: “Neem De verloren zoon bijvoorbeeld, dat is een prachtig moralistisch verhaal, zoals je dat ook in andere boeken kunt lezen.” Uit het interview met Tijs van den Brink bleek ook dat hij een vakantiehuis op Patmos had en daar, zeer toepasselijk, het bijbelboek Openbaringen las. 

Wilt u de bijbelvertellingen van Aart Staartjes terugluisteren? Beluister hier twee oude opnames en laat u verrassen door de vlotte en boeiende bijbelverhalen.