Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Idee

Van Startzondag tot Kerst: bijbelse uitdagingen

Pijl naar links Ideeënbank

De kerk is een plek waar met mensen van alle leeftijden en van verschillende achtergronden samenkomen: een unieke plek! Doe als gemeente mee aan deze challenge vanaf Startzondag tot Kerst met ‘Een goed verhaal; met elkaar praten, doen en ontdekken met de Bijbel’. Het zijn verschillende challenges rond het jaarthema een ‘Een goed verhaal’. Meedoen betekent op een eenvoudige manier om generaties elkaar te laten ontmoeten en in beweging te laten komen rond bijbelverhalen.

Tips om de uitdagingen tot een goed einde te brengen

  • Stel één persoon in de gemeente aan als coördinator van de challenges. Hij of zij weet van tevoren wat er gaat gebeuren en kan sommige dingen alvast in gang zetten. Bijvoorbeeld door het kopen van bepaalde benodigdheden of het reserveren van een ruimte.
  • Introduceer de challenge en wat de bedoeling is ruim van tevoren, zodat de deelnemers weten wat de bedoeling is en wat er gaat gebeuren.
  • Zet elke week de challenge die aan de beurt is op de beamer of in de weekbrief.
  • De opdrachten zijn niet alleen voor volwassenen, kinderen vanaf een jaar of acht kunnen al heel goed meedoen! Door de challenges gaan de generaties met elkaar in gesprek.
  • U kunt, als dat beter uitkomt, ook minder vaak meedoen. Kies de challenges die het beste bij uw gemeente passen.

Vraag de challenges aan

 

Door het invulformulier op deze pagina in te vullen, worden de challenges per ommegaande aan u toegestuurd.

Bekijk ook

Gerelateerde ideeën