Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Een balletje trappen of een hardloopwedstrijd doen? Veel jongeren vinden het heerlijk om te sporten. Tijdens een vakantieweek kunt u een sportevenement voor de buurt organiseren op het veldje voor de kerk of juist bij de accommodatie van de nabijgelegen sportclub. Prima    plekken om jongeren en hun ouders uit te nodigen. U bereidt deze week samen voor met Athletes in Action, een landelijke organisatie van christelijke sporters. Zij geven training, hebben materiaal beschikbaar voor de organisatie van de week en kunnen een deel van het sportteam leveren.

Waarom

Samen sporten is leuk en gezond; iedereen kan meedoen. Zeker in de vakantie is het prettig voor jongeren (en hun ouders) wanneer er iets voor ze georganiseerd wordt. Sporten brengt mensen bij elkaar, het geeft ontspannen contactmomenten, zowel voor de deelnemers als hun ouders. Ook is een sportevenement een heel laagdrempelige manier om mensen uit te nodigen. Tijdens het sporten maken de deelnemers kennis met het christelijk geloof via het sportteam van de kerk samen met sporters van Athletes in Action.

Voorbereidingstijd

Begin 4 maanden van tevoren met het samenstellen van een team en de organisatie.

Vrijwilligers

10

Budget

2000 euro

Benodigdheden

Sportmaterialen en accommodatie

Tips

  • Zoek in een vroeg stadium contact met Athletes in Action en laat u informeren over wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een sportweek.
  • Onderzoek de mogelijkheden om samen te werken met een christelijke school.

Info & downloads

Athletes in Action

Bekijk ook

Gerelateerde ideeën